Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Krogs Aptieka 10 gadu jubileju svinēs ar 10 koncertiem

No 1. līdz 10. novembrim Vecrīgas krogs Aptieka svinēs 10 gadu jubileju ar 10 Latvijā pazīstamu alternatīvās mūzikas grupu bezmaksas koncertiem.

Krogs Aptieka Rīgā pastāv nu jau desmit gadus, bet paša zīmola vēsture ir ilgāka, jo bāra īpašnieks, Amerikas latvietis Kristaps Krēsliņš, jau tālajā 1997.gadā Vašingtonā atvēra Pharmacy Bar. Nosaukuma iedvesma daļēji nākusi no Krēsliņa vectēva, kurš pirms Otrā pasaules kara vadījis aptiekas Rūjienā un Rīgā.

2008. gadā savas durvis mazā Vecrīgas šķērsieliņā vēra Latvijas Krogs Aptieka, kas šo gadu laikā kļuvis par tikšanās vietu ārzemju latviešiem, kultūras un mūzikas pasaules pārstāvjiem un citiem alternatīvās noskaņas cienītājiem. Tāpat kā Vašingtonas Aptiekā, arī šeit galdos iestrādātas kapsulas un tabletes, plauktos un visur, kur iespējams, saliktas tukšas zāļu pudeles. Aptieka ir viena no retajām vietām, kuras apmeklētāji veido savu vakara pleilisti no mūzikas automāta jeb jukebox.

Aptiekā regulāri notiek arī dažādu pašmāju un ārzemju alternatīvās mūzikas grupu koncerti. Gadu laikā krogā uzstājušies Skyforger, Astro'n'out, Pērkons, Jumprava, kā arī dāņi Get Your Gun un baltkrievu grupa Super Besse. Par tradīciju kļuvusi ikgadējā Aptiekas Gada balvas pasniegšana, Ziemassvētku labdarības izsole, kā arī piecu dienu festivāls Ziemas zāles.

Savu desmitgadi krogs Aptieka svinēs 11 dienas, uzsākot ar vienu no apmeklētāju iemīļotākajiem Dj un turpinot ar desmit koncertiem kopā ar Aptiekai nozīmīgām grupām. Koncerts sākums darbadienās plkst.21, brīvdienās plkst.22. Ieeja pasākumos bez maksas. Krogs Aptieka atrodas Vecrīgā, Mazajā Miesnieku ielā 1.

Svinību programma:

  • 31. oktobrī – kroga īstajā dzimšanas dienā - Dj Dīvs Reiznieks
  • 1. novembrī – Bērnības milicija
  • 2. novembrī – PND
  • 3. novembrī – Martas Asinis
  • 4. novembrī – Nikto
  • 5. novembrī – Oghre
  • 6. novembrī – TESA un Grave Disgrace (sākums plkst.20)
  • 7. novembrī – Inokentijs Mārpls
  • 8. novembrī – Nova Koma
  • 9. novembrī – ILLA
  • 10. novembrī – Eschatos

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kā pareizi novārīt olas?

Tuvojas Lieldienas – lielā olu izēšanās, kad krāsotas oliņas gozēsies un dekorēs katru brokastgaldu. Kas ir nepieciešams, lai pareizi tās izvārītu?

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko