Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Mežaparkā norisināsies mākslas festivāls Rīgas ilūzijas

No 5. līdz 8. jūnijam Mežaparkā norisināsies otrais Starptautiskais trīsdimensiju mākslas festivāls Rīgas ilūzijas. Savu dalību festivālā ir apstiprinājuši 15 starptautiski atzīti mākslinieki no 11 pasaules valstīm. Trīs dienu laikā ikviens interesents varēs sekot unikālu trīsdimensiju gleznojumu tapšanai uz asfalta. Festivāla noslēguma pasākums – 8.jūnijā.

Starptautiskais trīsdimensiju mākslas festivāls Rīgas ilūzijas ir vienīgais šāda veida festivāls Baltijā, kura laikā 15 starptautiski atzīti mākslinieki Mežaparka teritorijā uz asfalta veidos lielformāta 3D gleznojumus.

Trīsdimensiju māksla pasaulē kļūst arvien populārāka. Tā ir māksla, kas rada telpiski optisku ilūziju. Ja uz šādu zīmējumu skatās no noteikta punkta, tad zīmējums rada telpiskas realitātes ilūziju un attēlotais šķiet "dzīvs" - reāls. Nostājoties konkrētā punktā, cilvēks kļūst par zīmējumā attēlotās ainas dalībnieku. Cilvēki visā pasaulē ir iecienījuši fotografēties pie 3D zīmējumiem. Šādas fotogrāfijas ir ļoti populāras internetā, it īpaši sociālajos tīklos.

2016.gadā Mežaparkā tika organizēts I Starptautiskais trīsdimensiju mākslas festivāls Rīgas ilūzijas. Tas kļuva par pirmo šāda veida pasākumu ne tikai Latvijā, bet arī Baltijas valstīs. Festivālā piedalījās 12 pasaules pazīstamākie 3D mākslinieki. Festivāls kļuva par vienu no spilgtākajiem un pozitīvākajiem vasaras notikumiem, pulcējot Mežaparkā tūkstošiem optisko ilūziju cienītāju. Toreiz līdz rudenim 3D zīmējumu aleju apmeklēja vairāk nekā 200 000 rīdzinieku un pilsētas viesu.

3D zīmējumu festivāli katru gadu tiek organizēti ASV, Apvienotajos Arābu Emirātos, Nīderlandē, Krievijā, Vācijā, Austrijā, Maltā un citās valstīs. Tie vienmēr piesaista lielu uzmanību un kļūst par spilgtiem notikumiem. 

Šogad savu dalību festivālā Rīgas ilūzijas ir apstiprinājuši 15 pasaules līmeņa mākslinieki – vairāku starptautisku trīsdimensiju mākslas festivālu laureāti. Starp mākslinieku pārstāvētajām valstīm ir Latvija, Lietuva, Igaunija, Nīderlande, Krievija, Meksika, Spānija, Argentīna, Itālija, Vācija un Ukraina.

Latviju festivālā pārstāvēs jaunās paaudzes gleznotājs Ritums Ivanovs. Šogad festivālā pirmo reizi piedalīsies visu trīs Baltijas valstu pārstāvji. 

Starptautiskā 3D mākslas festivāla Rīgas ilūzijas programma:

  • No 5.jūnija līdz 8.jūnijam – mākslinieki gleznos 3D zīmējumus Mežaparka teritorijā (alejā, kura ved no Jaunlaulāto kalniņa gar Ķīšezera krastu);
  • 8.jūnijā, no plkst. 13.00 līdz 16.00 – festivāla noslēguma pasākums: zīmējumu atklāšana, balsošana par labākajiem zīmējumiem, mākslinieku apbalvošana, bērnu zīmēšanas zona, teatralizēti priekšnesumi, radošās darbnīcas un citas aktivitātes.

Festivāla noslēguma pasākumā skatītāji varēs vērot neparastu un Latvijā vēl neredzētu mākslinieku teatralizētu uzvedumu – apvienības International Show Parade cirka studijas no Francijas priekšnesumu White World (Baltā pasaule).

Pasākums būs apmeklējams bez maksas.

Festivālu organizē SIA Rīgas meži.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai internetā jāpublicē savu bērnu attēlus?

Bērni kā vecāku sociālo mediju kontu centrālās personas? Teju ikvienam no mums draugu vai paziņu lokā ir kāds, kurš aktīvi publicē savu bērnu fotoattēlus un video sociālajos tīklos, ar bērnu palīdzī...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko