Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Norvēģu grupas A-ha koncertā Siguldas estrādē īpašie viesi būs Zodiac

Vieni no Latvijas elektroniskās mūzikas pionieriem Jāņa Lūsēna vadītā grupa Zodiac šā gada 17. jūlijā būs īpašie viesi Norvēģijas supergrupas A-ha koncertā Siguldas pilsdrupu estrādē.

Padomju elektroniskās mūzikas aizsācēji, Latvijas grupa Zodiac jeb Zodiaks savus mūzikas eksperimentus ar kosmiskām skaņām sākuši jau 70. gados, uzstājoties ar tam laikam neierasto elektroniski sintētisko mūziku, iedvesmojoties no tādiem izpildītājiem kā J. M. Jarre, Space un Kraftwerk. Grupas muzikālie eksperimenti ieguva klausītāju atbalstu un mīlestību ne tikai PSRS, bet arī Japānā, Austrijā, Somijā un citās pasaules valstīs. Zodiac ieraksts Disco Alliance 1980. gadā kļuva par pirmo mūzikas albumu visā PSRS, kas ar savu mūsdienīgumu un trāpīgajām melodijām bija līdzvērtīgs Rietumu popmūzikas hitiem. Skaņuplate piedzīvoja rekordlielu tirāžu, jo tika pārdoti vairāk nekā 20 miljoni ieraksta kopiju.

Pēc pašķiršanās deviņdesmito gadu sākumā, grupa savu pirmo atkalapvienošanos piedzīvoja 2005. gadā, kad tā uzstājās Krievijas festivālā Diskoteka 80, izpildot instrumentālās kompozīcijas no grupas pirmajiem diviem albumiem. Pēc šī koncerta atkal sekoja ilgāka pauze, kas tika pārtraukta 2013. gadā, kad Zodiac uzstājās festivālā Positivus kā vieni no galvenajiem māksliniekiem. Par savu sniegumu saņēmuši plašu publikas un kritiķu atzinība, vēlāk Zodiac sniedza arī solokoncertu Palladium koncertzālē, un kopš tā laika gana atsākuši uzstāties Latvijā un Krievijā.

Norvēģu supergrupa A-ha ir savas valsts visu laiku sekmīgākā apvienība, kas kopš dibināšanas 1982. gadā ir pārdevusi vairāk nekā 55 miljonus savu ierakstu kopiju, kā arī sniegusi tūkstošiem koncertu, kas regulāri grupai palīdzējis iekļūt gada pelnošāko koncertgrupu sarakstos. Siguldas pilsdrupu estrādē A-ha viesosies savas jaunākās koncertturnejas Summer Solstice ietvaros, kas ir apvienības pirmā tūre kopš 2010. gada. Biļešu cena uz koncertu 17. jūlijā ir sākot no 39 EUR un tās var iegādāties Biļešu Serviss kasēs un www.bilesuserviss.lv.

Biļetes uz koncertu 17. jūlijā pieejamas Biļešu Servisa tīklā, to cena – sākot no 39 EUR.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko