Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Sākusies dziesmu rakstīšanas nometnes RIGaLIVE astotā sesija

Pirmdien, 7. novembrī, sākusies Latvijas Mūzikas attīstības biedrības/Latvijas mūzikas eksports organizētās dziesmu rakstīšanas nometnes RIGaLIVE astotā sesija. Šis gads ir īpašs ar to, ka atkal pulcē kopā ne vien pašmāju, bet arī ārzemju mūziķus un producentus.

“RIGaLIVE” astotās sesijas aktivitātes norisinās no 7. – 9. novembrim un tajās piedalās 30 mūziķi un producenti no Latvijas, Igaunijas, Polijas, Čehijas, Ukrainas un Lielbritānijas. Nometnes pirmajā dienā norisinājās trīs meistarklases, kurās dalībniekiem vērtīgus padomus un informāciju sniedza Latvijas Izpildītāju un producentu apvienības (LaIPA) izpilddirektore Liena Edvardsa un autortiesību speciāliste Linda Zommere, “A&R” vadītājs un “Warner Music Finland” pārstāvis Fredi Lunden, kā arī notika dziesmu rakstīšanas meistarklase, kas bija žurnālista Kārļa Streipa, komponista, mūziķa, indie/elektroniskās mūzikas dueta “Bel Tempo” dalībnieka Jūlija Melngaiļa un Polijas mūzikas producentes Veiras pārziņā. Pēc meistarklasēm notika dalībnieku iepazīšanās sesija, pāris minūšu laikā ar katru pārrunājot savas intereses, vēlmes un sniegumu mūzikā. Pēc dalībnieku iepazīšanās sesijas lielais darbs sākās nometnes organizatoriem, kuri, vadoties pēc dalībnieku veiktajiem pierakstiem un atzīmēm iepazīšanās sesijā, izveidoja pirmās radošās nometnes dienas komandas.

Otrajā un trešajā dienā “RIGaLIVE” nometnē notiek radošais dziesmu rakstīšanas process, kur dalībnieki astoņas stundas strādā pie jauna singla izveides. Šajās dienās dalībnieki ir sadalīti desmit komandās, kur katrā ir producents, dziesmu autors un izpildītājs. Pēc tam šo singlu demo versijas tiek vērtētas kopīgās klausīšanās sesijās, kur komentārus un dziesmu novērtējumus, kā arī ieteikumus sniedz mūzikas nozares profesionāļi. Katrā radošajā dienā dalībnieki tiek sadalīti jaunās komandās, tikai no rīta uzzinot to sastāvus. Nemainīgi arī šogad viens no “RIGaLIVE” mērķiem ir tādu skaņdarbu radīšana, kas spētu uzrunāt klausītāju, un kam ir potenciāls nokļūt radio apritē un mūzikas atskaņošanas topos.

Daudzas no iepriekšējās nometnes sesijās tapušajām dziesmām līdz šim iekļuvušas mūzikas topos, kā arī pārstāvētas dažādos pasākumos, konkursos, piemēram, dziesmu autoru un izpildītāju konkursā “Supernova”, kurā ik gadu noskaidrojam, kurš būs mūsu valsts pārstāvis Eirovīzijas dziesmu konkursā. Arī dziesma “The Moon Is Rising”, ar ko dziedātāja Samanta Tīna piedalījās Eirovīzijā, tapusi nometnes “RIGaLIVE” īpašā sesijā. Tāpat nometnes laikā tapušas dziesmas, kas nešaubīgi kļuvušas par radio hitiem, piemēram, “Zemes stunda”, ko izpilda Kristīne Pāže un ansis, “Varbūt šodien, varbūt rīt” Aijas Andrejevas un DJ Rudd izpildījumā, šobrīd aktuālās jaunās dziedātājas “Būū” singls “Kur ir mana cilts?” un citas.

Organizatori pateicas arī nometnes atbalstītājiem, kuru vidū ir LaIPA, Kultūras ministrija, Latvijas 1. Rokkafejnīca, Aldaris.

Nometnes “RIGaLIVE” sesijas norisinās kopš 2017. gada rudens, un tās organizē “Latvijas Mūzikas attīstības biedrības/Latvijas mūzikas eksports” izpilddirektore Agnese Cimuška-Rekke kopā ar saviem domubiedriem – producentu Kasparu Ansonu un skaņu inženieri Krišjāni Geidānu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko