Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Skolas un ģimenes aicinātas uz pasākumu Latvijas Meža dienas

Baltijā lielākais meža izziņas pasākums Latvijas Meža dienas, kas 24. un 25. maijā notiks Tērvetē, piedāvā iespēju iepazīt mežsaimniecību vairāk nekā 80 izzinošās aktivitātēs kopā ar pieredzējušiem mežsaimniekiem, uzņēmumu un izglītības iestāžu pārstāvjiem, kā arī citiem meža nozares dalībniekiem.

Pasākuma divās dienās uzņēmēji iepazīstinās ar koka izstrādājumu priekšrocībām un plašajām izmantošanas iespējām, demonstrējot no koka radītus un funkcionālus priekšmetus – koka velosipēdus, dārza mēbeles, grīdas, durvis un pat koka mājas. Nozares profesionāļi informēs par prasmīgu meža īpašumu apsaimniekošanu, ugunsapsardzību un medību saimniecību. Praktisko darbu nianses varēs atklāt, vērojot zemes urbšanas, zaru šķeldošanas, malkas sagatavošanas, koku gāšanas, atzarošanas, sagarumošanas un citus paraugdemonstrējumus. Pasākuma laikā darbosies arī meža stādīšanas mašīna, kas šajā pavasarī Latvijas mežkopības praksē izmēģināta pirmo reizi.

Meža izglītības stendos varēs "iemēģināt roku" nākotnes profesijas darbos – piemēram, zāģēt apaļkokus, atklāt modernāko motorzāģu pasauli, iejusties meža tehnikas – harvestera un forvardera – operatora amatā.

Piektdien, 24. maijā pasākuma norises vietā – Latvijas valsts mežu dabas parka Tērvetē Kurbada zemē – pulcēsies vairāk nekā 200 Latvijas skolu klases. Dienas gaitā uz zaļās skatuves tiks apbalvoti AS Latvijas valsts meži (LVM) Meža dienu uzlīmju konkursa laureāti – Talsu pamatskolas 6. klases skolniece Emīlijas Prihodjko un Aknīstes vidusskolas 4. klases skolnieks Eduards Jaujenieks, noskaidroti LVM Meža olimpiādes uzvarētāji, kā arī tiks sveikti biedrības Zaļā josta kampaņas Tīrai Latvijai laureāti.

Sestdien, 25. maijā, Kurbada zemē īpaši tiek gaidītas ģimenes ar bērniem. Šajā dienā tiks atklāta projekta Viedais koks ekspozīcija, jaunā Tērvetes veloparka trases, norisināsies meža taku skrējiena Stirnu buks Susuru sacensības, kā arī medību suņu parāde un meža darbu paraugdemonstrējumi visā pasākuma teritorijā.

Latvijas Meža dienas noritēs divas dienas – 24. un 25. maijā, dabas parka jaunākajā daļā – Kurbada zemē, kur laikā no plkst. 10 līdz 17 visu vecumu bērni un pieaugušie varēs iepazīt vairāk nekā 80 meža izziņas pieturas – meža tapšanu no sēkliņas līdz gatavai koka mājai, kā arī piedalīties daudzveidīgās izglītojošās aktivitātēs.

Latvijas Meža dienas organizē AS Latvijas valsts meži sadarbībā ar Tērvetes novada pašvaldību, Latvijas Meža īpašnieku biedrību, Latvijas Kokrūpniecības federāciju un biedrību Zaļās mājas.2018. gadā  Latvijas Meža dienas LVM dabas parkā Tērvetē notika pirmo reizi, un tajās piedalījās kopumā ap 12 000 cilvēku. Pasākums ir bez maksas, vairāk aicinām lasīt te.

Top komentāri

citu vidū
c
Zemes urbšana skan cēli, gandrīz tāpat kā bērza urbšana sulu tecināšanai. Vai nav domāta ģeoloģiskā urbšana vai grunts urbšana?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 28.03.2024

Fitnesa aproces ir tas pats, kas tamagoči, tikai šajā gadījumā tas dumjais dzīvnieks, kuram tu mēģini neļaut nomirt, esi tu pats.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko