Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Straupē notiks piektie Latvijas vīndaru svētki

Nākamās nedēļas svētdienā, 17.jūlijā, Cēsu novadā esošajā Straupes Zirgu pastā notiks piektie Latvijas vīndaru svētki.

No plkst.11 līdz 15 kopā pulcēsies Latvijas vīndari, lai piedāvātu nobaudīt augļu, ogu un ziedu vīnu daudzveidīgās garšas, kuras radītas 12 Latvijas pazīstamākajās mazajās vīna darītavās.

Kā jau ierasts, notiks arī vīnu un ēdienu saderības vērtēšana jeb "sapārošana". Ekspertu vidū būs vieni no Latvijas labākajiem vīnziņiem - Jānis Kaļķis un Agnese Gintere. Profesionāļu izvēlētos ēdiena un vīna pārus viesi varēs baudīt visas dienas garumā.

Darbosies arī Straupes lauku labumu tirdziņš, kas savā darbībā atbalsta starptautiskās organizācijas "Slow Food International" noteikumu prasības un kļuvis par "Earth Market" jeb "Zemes tirgus" alianses dalībnieku. Tas nozīmē, ka tirgū pieejamā produkcija ražota atbilstoši "slow food" filozofijai - tā ir vietēja, sezonāla, audzēta godprātīgi, saudzējot dabas daudzveidību un domājot par vides ilgtspēju.

Svētkos netiks lietotas nedz plastmasas, nedz papīra glāzes, bet pie ieejas varēs iegādāties stikla glāzes un glāžu turētājus.

Latvijas vīndaru svētki ir viens no Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrības radītā un Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai līdzfinansētā projekta "Latvijas vīna tūre" pasākumiem, lai plašāku Latvijas iedzīvotāju daļu iepazīstinātu ar vīna tapšanas mākslu.

Kā norāda Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrībā, Latvijas augļu-ogu vīna darināšanai ir senas kultūrvēsturiskas tradīcijas. Jau vairākus gadus organizācija nopietni strādājot, lai vietējās vīna darināšanas amata prasmes tiktu izkoptas augstākā, profesionālā pakāpē, lai vīndaru radītais produkts iegūtu atzinību ne tikai atsevišķu vīna pārzinātāju vidū, bet arī tiktu ar lepnumu piedāvāts visos Latvijas restorānos.

Vīndaru svētkus rīko Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrība sadarbībā ar biedrību "Slow Food Straupe".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai internetā jāpublicē savu bērnu attēlus?

Bērni kā vecāku sociālo mediju kontu centrālās personas? Teju ikvienam no mums draugu vai paziņu lokā ir kāds, kurš aktīvi publicē savu bērnu fotoattēlus un video sociālajos tīklos, ar bērnu palīdzī...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko