Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Apple laiž klajā trīs jaunus iPhone

ASV tehnoloģiju kompānija Apple otrdien nāca klajā ar trim jauniem viedtālruņu iPhone modeļiem - iPhone 8, iPhone 8 Plus un iPhone X, no kuriem pēdējais tika nosaukts par "lielāko soli uz priekšu" kopš pirmā iPhone izlaišanas pirms 10 gadiem.

Apple vadītājs Tims Kuks paziņoja par jaunajiem modeļiem, sakot runu pirmajā pasākumā jaunā studentu pilsētiņas teātrī, kas nosaukts mirušā Apple līdzdibinātāja Stīva Džobsa vārdā.

Kuks sacīja, ka iPhone X, kura nosaukumā X nozīmē romiešu ciparu 10, ir pagrieziena punkts šai kompānijai 10 gadus pēc pirmā iPhone izlaišanas.

"Pēc 10 gadiem ir tikai atbilstoši, ka mēs esam šeit šajā vietā, šajā dienā, lai atklātu produktu, kas noteiks ceļu tehnoloģijai uz nākamo gadu desmitu," sacīja Kuks, nosaucot iPhone X par "lielāko soli uz priekšu kopš sākotnējā iPhone."

Viedtālrunim iPhone X ir 5,8 collu ekrāns no malas līdz malai (edge-to-edge screen), lietotāja sejas atpazīšanas tehnoloģija ierīces atbloķēšanai, un uzlabots "supertīklenes" displejs ar uzlabotu grafiku un izšķirtspēju.

Šo modeli varēs iegādāties no 3.novembra un tā sākumcena būs 999 ASV dolāri. iPhone 8 un iPhone 8 Plus kļūs pieejami jau šomēnes, un to sākotnējā cena būs attiecīgi 699 un 799 dolāri.

Visiem trim jaunajiem modeļiem būs iespējama bezvadu uzlāde, izmantojot globālo standartu Qi.

Apple vecākais viceprezidents Fils Šillers sacīja, ka iPhone 8 un iPhone 8 Plus ar stikla korpusu ir pirmie viedtālruņi, kas "tiešām radīti paplašinātai realitātei" ar spēcīgākiem procesoriem un kamerām.

Apple arī nāca klajā ar modernizētu viedpulksteni un atjauninātu straumēšanas video sistēmu 4K augstas izšķirtspējas televīzijai.

 

Top komentāri

>:-)
&
nu tik būs ! pa visām grāvmalām nu mētāsies "pozornajas trubas ", un visi kuriem nebūs jaunais iphone x , tiks saukti par lūzeriem :D
rietumu civilizācijas beigas
r
20-mit gados izaudzināta patērētāju liberastu sabiedrība ,kurai pamet kārtējo kaulu šāda sareklamēta un neadekvāti dārga sūda kluča izskatā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko