Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Apskats. Logitech bezvadu pele M325

Balto skārienjūtīgās virsmas Apple peļu laikmetā "pogainā" pele šķiet teju klasika. Arī mūsu prasības ir visai vienkāršas – mēs vēlamies glītu, kompaktu peli, kurai būtu pēc iespējas retāk jāmaina baterijas. Pelei ir jāstrādā uz praktiski jebkuras virsmas. Pelei ir jānodrošina ne tikai ritināšanas, bet arī šķirstīšanas vai lapošanas funkcijas.

Modernas, ergonomiskas ar pogām izraibinātas peles iederas uz spēlētāju vai dizaineru galda. Mēs nevaram noliegt ergonomikas nozīmi, jo peli turam rokā stundām ilgi. Arī tam, cik precīzi kursors seko rokas kustībai, pārvietojot peli, ir nozīme, ja vēlamies trāpīt kursoru vajadzīgajā lauciņā vai arī nospiest kādu mājas lapas dizainera "meistarstiķi" – mazmazītiņa izmēra saiti.

Būšu visai atklāts, kopš Apple savos klēpjdatoros piedāvā liela izmēra žestus atbalstošu skārienjūtīgo paliktni, man personiski vismaz klēpjdatoram, pele vairs nav bijusi nepieciešama. Vēl jo vairāk, saņemot apskatam peli, sajūta ir gana neierasta, lai uz peli noraudzītos, kā uz ko jaunu un es pat teiktu, nedabisku.

Nenoliedzami, Logitech ir viens no līderiem peļu ražošanā. Es ticu, ka viņu izpētes departaments ir ieguldījis gana daudz laika "perfektas" peles izskaitļošanā, arī augstie pārdošanas apjomi noteikti palīdz saprast, kas cilvēkiem ir nepieciešams un kas nav. Tieši tāpēc M325 modelis ir "pele vulgaris" - tas, kas nepieciešams. Pele ar divām pogām un rulli, nevis skārienjūtīgu vidusdaļu ritināšanai, sānu pogām vai dažādiem indikatoriem. Kursors uz ekrāna pārvietojas, klikšķi strādā, kā paredzēts – bezkompromisu piedāvājums. Te pat nav kam salūzt.

M325 ir apbrīnojami viegla. Iemesls visai vienkāršs – pelēs no elektronikas viedokļa praktiski nav nekā, kas aizņemtu vietu, izņemot baterijas un tukšu telpu, lai pele nebūtu plakana, bet ieņemtu plaukstas formu, turklāt šim Logitech modelim baterija ir viena.

Logitech piedāvā 18 mēnešus ilgu darbu ar vienu AA veida bateriju. Ievērojams laiks, ņemot vērā, ka mums nemaz nepatīk iztērēt ievērojamu naudu gadā, pērkot baterijas Bluetooth bezvadu tastatūrām un pelēm. Pelei vēderā ir atrodams neliels USB spraudnis, kuru iespējams izņemt un ievietot datora USB ligzdā. Tiek nodibināts savienojums ar peli un viss notiek bez jebkādas instalācijas. Taupīgajiem peles apakšā ir neliels pārslēgs, kas ļauj peli izslēgt, šādā veidā netērējot enerģiju, kad pele netiek lietota. Niecīgā izmēra USB spraudnis ir ērts, jo klēpjdatoru varam iemest somā, nebaidoties to nolauzt vai bojāt sava datora USB portu.

Pelei ir visai augsta "mugura", kas atkārto plaukstas formu. Rokai ir "klavierspēles" forma, tā atpūšas peles mugurā un gari, korpusā integrēti peles taustiņi ir nospiežami bez pirkstu liekšanas. Ērti un vienkārši. Sānu ieliekumi ir noformēti ar gumijai līdzīga materiāla malām, lai pele no rokām neizslīdētu. Vīriem ar lielākām rokām tā var šķist par mazu. Veikalā vienmēr palūdziet, lai pārdevējs noskatīto modeli izņem un noliek jums priekšā uz galda. Uzlieciet roku, pabraukājiet. Cik skaļi tā pārvietojas pa galdu? Vai peles klikšķis nav par skaļu? Kā roka guļ? Vai varat ērti aizsniegt rullīti, jeb roka tajā brīdī ir jāpārvieto atpakaļ?

Rullis M325 modelim gan ir interesants. Tas ir beztikšķu, bezpakāpju gumijots rullītis, kas ieskatoties atgādina rotaļu automašīnas riteni ar visu riepu, kurā redzams "protektora" zīmējums labākai saķerei ar pirkstu, kas to ritina. Kārtīgi iegriežot rulli dzirdama Formulas 1 automašīnas cienīga skaņa.

Lai pele vismaz kādā veidā izceltu lietotāja personību, tās virsma ir pieejama ar dažādiem zīmējumiem un dažādās krāsās. Jums ir sarkans dators? Lūdzu, peli iespējams iegādāties arī sarkanu. Ar puķēm, strīpām vai ģeometriskām formām.

Klēpjdatoru lietotājiem jārēķinās, ka iestatījumi kursora pārvietošanās ātrumam ir dažādi vadības virsmai un ārējai pelei, tādēļ, ja vēlaties, lai tie sadzīvotu, iespējams lejuplādēt nelielu Logitech programmiņu, kurā veikt šos iestatījumus tieši pelei.

Secinājums – ja jūs bez peles dzīvot nevarat, ņemiet vieglu, ērtu un tādu, kuras baterijai vai akumulatoram ir iespējami ilgs mūžs. M325 ir klasika. Nekā lieka, ja nerēķina vietu, ko tā aizņem uz galda un vienu aizņemtu USB pieslēgvietu. Tipveida datoriem un klēpjdatoriem tādas gan ir vismaz trīs. Vēlaties ņemt līdzi? Mazais portfelītis var izrādīties vietas nepietiekams, kamēr savā polsterētajā datora somā vietas pietiks visam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šokolādīgi saldie

Šokolādes un kafijas deserti piemēroti aukstās un vējainās pavasara dienās.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko