Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Cilvēka revolūcija

Mūsdienu cilvēks ir apaudzis ar tehnoloģijām un bez tām, šķiet, vairs nespēj dzīvot. Taču vēl viens solis ir iespējams – cilvēka fiziska savienošanās ar tehnoloģiju. Tā uzlabotu esošās spējas un piešķirtu jaunas. Par to jau augustā vēstīs gandrīz gatavā spēle Deus Ex: Human Revolution.

Kaut arī dzīvojam pārliecībā par cilvēces progresu un attīstību, vīzijas par nākotnes sabiedrību reti kad ir optimistiskas. Šī ir futūristiska cyber-punk stilā ieturēta pasaule, kurā valda padrūma gaisotne sabiedrībā, kas ir uz lielu pārmaiņu sliekšņa. Ir 2027. gads, un kompānija Sarif Industries aktīvi sākusi apkalpot savus klientus, pievienojot cilvēkiem mehāniskas ierīces, sauktas par augmentācijām, un uzlabojot vai aizstājot ar tām dabiskos orgānus un locekļus. Šāda prakse, maigi sakot, ne visiem ir pa prātam. 

Pirms turpināt par jauno spēli, vērts pieminēt, ka šī ir prīkvels spēlei Deus Ex, kas ķļuvusi par tādu kā kulta klasiku, ko ar nostaļģiskām atmiņām atceras ne viens vien geimeris. Iznāca tā 2000. gadā un iemantoja daudzu simpātijas ar savu konspirācijām caurvērpto sižetu, izvēles iespējām un interesanto šūtera un lomu spēles apvienojumu. Tad 2003. gadā nāca Deus Ex: Inivisible War, kas pati par sevi nebija slikta spēle, tomēr salīdzinājumā ar priekšteci lika faniem vilties. Nu pie darba ķērušies Kanādas francūži no studijas Eidos Montreal, kas ir pavisam cita studija nekā pirmās un otrās daļas autori. Sola par paraugu ņemt pirmo spēli, bet no dedzīgāko fanātu apsūdzībām ķecerībā nez vai izvairīsies. 

Human Revolution darbība noris 20 gadus pirms Deus Ex pirmās spēles notikumiem. Galvenais varonis ir Ādams Džensens, skarba paskata Sarif Industries privātās apsardzes speciālists. Pieredzēdams negaidītu uzbrukumu savai darba vietai, viņš nonāk tuvu nāvei un vienīgais glābšanas veids ir savietot viņa ķermeni ar visiem jaunākajiem tehnikas sasniegumiem, kas, neprasot paša piekrišanu, tiek paveikts. Kas bija uzbrucēji, ko viņiem vajag? To liek noskaidrot Džensena darba devējs. Ar šiem jautājumiem sākas ceļš starptautiskā konspirāciju tīmeklī, kur uzticēties nevar nevienam un nekas nav tāds kā izskatās sākumā. Aizceļot varēs uz Detroitu, Monreālu, Šanhaju un citām vēl neatklātām vietām.

Biomehāniskie uzlabojumi jeb augmentācijas ir būtiska spēles procesa sastāvdaļa. Džensens var redzēt cauri sienām, ir apveltīts ar pārdabisku spēku, mehāniskajās rokās ir iemontēti izslīdoši durkļi. Tās ir tikai dažas no spējām. Tas viss gan nebūs pieejams uzreiz, un spēlētājam ar dažādu darbu darīšanu būs jākrāj pieredzes punkti, kas dos iespēju attīstīt sava varoņa tehniskās iespējas, tās pielāgojot izvēlētajam spēles stilam. Šis būs vienīgais veids kā attīstīt savu varoni, prasmes (skills) kā atsevišķa kategorija ir izmesta ārā.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko