Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Jaunais iPhone - darbs pie detaļām bez sensācijām

Lai gan jau kļuvis ierasti, ka kompānija Apple nāk klajā ar skaļiem paziņojumiem savu produktu revolucionāro un pasauli apgrieztspējīgo dabu, šoreiz Apple ir izvēlējušies paveikt lielu darbu pie mazāk uzkrītošām detaļām, kuras lietotāji novērtēs, taču mārketinga vēstījumos tās, visticamāk, neizdosies pasniegt kā ilgi gaidīto izrāvienu.

 Kas tad ir jauninājumi, kas atšķir _iPhone 3G S _versiju no iepriekšējās (_iPhone 3G_)? Vispirms - tas, kas nosaukumā iešifrēts S burtā: ātrums (_speed_)._ iPhone 3G S_ visu dara ātrāk par saviem priekštečiem, sākot no kontaktu pārskatīšanas un kameras slēdža aizvēršanas, beidzot ar spēļu ielādi un to varoņu reakciju. Otrkārt, _Apple _beidzot ir ieviesis savam telefonam video filmēšanas iespēju un uzlabojis iepriekšējās versijas vienu no vājākajām vietām - kameru. No divu megapikseļu izšķirtspējas tā pārvērtusies par trīs megapikseļu aci, taču laikā, kad arī piecu megapikseļu kamera telefonos ir ierasta, trīs megapikseļi ir nevis sasniegums, bet iztikas minimums. Vēl divas lietas, ko _Apple _uzsver kā jaunā modeļa atšķirības zīmes ir balss komandas (vai pazīstat kādu, kurš tās regulāri izmanto?) un digitālo kompasu (orientieristus iepriecinās). Savukārt pie mazāk pamanāmajām, bet būtiskām detaļām pieder pret pirkstu nospiedumiem patiešām noturīgāks ekrāns, lielākas iespējas horizontālās klaviatūras izmantošanai, labāka grafika. Vizuāli nekādu pamanāmu atšķirību no iepriekšējā _aifona _šim modelim nav.

Joprojām viena no vājajām iPhone vietām ir akumulators - intensīviem lietotājiem no lādētāja labāk nešķirties. Tāpat Apple derētu vairāk piestrādāt pie tā, lai dažādās telefona funkcijas būtu savietojamākas, piemēram, lai no īsziņām varētu ar vienu klikšķi pāriet pie zvaniem. Par klikšķiem runājot - jā, iPhone joprojām ir pirkstu pieskārieniem piemērotākais telefons.

Un vēl viens iPhone trūkums - tas ir diezgan dārgs. Kā zināms, Apple dod priekšroku savu telefonu oficiālajai tirgošanai tikai komplektā ar operatora tarifu plānu, kas Latvijas gadījumā nozīmē divus gadus ilgu kopdzīvi ar Latvijas Mobilo telefonu (LMT). Te derētu neliels salīdzinājums starp līdzīgākajiem tarifiem LMT un iPhone partnerim ASV - AT&T. Izvēlamies no AT&T piedāvātajiem tarifu plānu ar 900 sarunu minūtēm, 1500 sms un neierobežotu datu pārraidi, kas mēnesī izmaksā 105 dolārus (50 latus). iPhone 3G S ar 16 GB atmiņu cena tīklā - 199 dolāri (95 lati).

No LMT kopā ar iPhone piedāvātajiem pieslēgumiem izvēlamies iStyle 3, kas mēnesī izmaksā Ls 60 un piedāvā 1000 sarunu minūtes, 1000 sms un neierobežotu datu pārraidi. Pats telefons tādā gadījumā maksātu 45 latus (15 latus + 30 latus par pieslēgšanu). Saskaitot kopējās izmaksas pa diviem gadiem, AT&T piedāvājums izmaksā 1295 latus, bet LMT - 1485, tātad - par 190 latiem vairāk. Jāpiebilst, ka par šo naudu LMT atšķirībā no ASV kolēģa piedāvā arī 1000 MMS mēnesī. Cerams, tas ir nepilnu 200 latu vērts.

Jaunais iPhone 3G S pie LMT nopērkams kopš jūlija beigām.

(precizēta rindkopa par iPhone individualizācijas iespējām - pēc telefona ražotāja iestatījumu atjaunošanas izrādījās, ka šī funkcija, kas iepriekš nestrādāja, kļuvusi pieejama)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 18.10.2024.

45 gadu vecumā briesmīgākais ir nevis tas, ka tev vairs nepievērš uzmanību 15 gadus jaunākas sievietes, bet tas, ka sāk pievērst uzmanību 15 gadus vecākas sievietes.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko