Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Krievu miljardieris nopērk Hitlera auto

Īpatnēju izpratni par patriotismu nodemonstrējis kāds anonīms Krievijas bagātnieks, - droši vien ar vēlmi "iznīcināt pēdējās nacisma fetišu paliekas" vecajā Eiropā, miljardieris Vācijā, Disledorfas antīko lietu veikalā par "summu, kas svārstās starp 4 un 10 miljoniem eiru" (ziņo vācu Express) iegādājies Adolfa Hitlera iemīļoto superauto Mercedes 770K.

Šis kabriolets patiešām ir fīrera favorīts viņa milzīgajā autosalonā. Tieši šajā pēc specpasūtījuma izgatavotajā Mercedes 770K modelī Hitlers pieņēmis 17 svinīgās valsts parādes un 4 reizes apmeklējis karaspēku manevrus. Auto nudien ir iespaidīgs – tas sver 6 tonnas un aprīkots ar 400 zirgspēku dzinēju, ložu necaurlaidīgi stikli un metāla korpuss gādāja par Vadoņa drošību, bet daudzsekciju riepas spēja darboties "braukšanas režīmā" pat ja tās tikušas sašautas lupatās. Hitleram bija seši šie Mercedes ekskluzīvie automobīļi, kurus viņš paretam "aizlienēja" saviem vistuvākajiem kolēģiem – piemēram, ar Hitlera 770K _mersi_ brauca Vācijas ārlietu ministrs Joahims fon Ribentrops (jāpiebilst gan, ka akurāt šāds auto bija arī Japānas pēdējam pirmskara imperatoram Hirohito).

Un viens no tiem šonedēļ aizrullēja uz Maskavu. Diseldorfas autosalona īpašnieks Frolihs Express stāsta, ka "krievu pircējs ieradies personīgi, lai pēc fotogrāfijām un brīnumainā kārtā Krievijas VDK arhīvos saglabājušamies dokumentiem par Hitlera privāto autoparku (kas tikai lieku reizi apliecina, cik tuvi bija abu valstu vadoņi vai vismaz to specdienesti – N.N.) pats pāliecinātos, vai potenciālais pirkums būs autentisks. Sakrita viss – pat nobrāzumi uz mašīnas numura 1A148461."

Par Diseldorfā izvietoto Hitlera mersedesu garāžu krievu bagātnieks bijis tādā sajūsmā, ka nolēmis... to nopirkt – ar visiem auto! Darījuma summa, saprotams, netiek izpausta.

Atgādināšu, ka pirms pāris gadiem izsoļu nama Christie's "skatlogā" jau tika izlikts viens Hitlera auto – vēl retāks eksemplārs par Diseldofas "mersi" – sacīkšu bolīds Porsche ar sākumcentu 12 miljoni USD. Auto, kas tika radīts Trešā reiha tehnisko sasniegumu demonstrēšanai: tas eksistēja vien divos eksemplāros, un porša zvērs ar 485 zirgspēku dzinēju spēja dažās sekundēs ieskrieties līdz tiem laikiem rekordātrumam - 300 kilometru stundā. 2007. gada Christie's izsolē neviens fašisma kulta priekšmetu kolekcionārs no krievu miljonāriem neatradās un auto palika nepārdots. Laiki mainās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko