Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pasaulē strauji aug interese par blokķēdes un Web3 tehnoloģiju studijām

Binance organizētais Ukrainas izglītības iniciatīvas projekts sešu mēnešu laikā izaudzis par starptautisku blokķēdes tehnoloģiju un Web3 izglītības projektu, kam pievienojas arvien vairāk valstu un izglītības iestāžu visā pasaulē.

Web3 izglītības iniciatīvas programmu filantropijas grupa Binance Charity sadarbībā ar Ukrainas Digitālās transformācijas ministriju uzsāka pērnā gada jūnijā, lai palīdzētu Austrumukrainas iedzīvotājiem, kuri kara dēļ ir zaudējuši darbu, pārkvalificēties un atgriezties darba tirgū Rietumukrainā. Izglītības iniciatīvas ietvaros pasaules vadošā  kripto platforma Binance sešu mēnešu laikā ir saņēmusi jau vairāk nekā 82 200 pieteikumu Web3 izglītības apguvei.

Programma guva lielu atsaucību, un līdzās Ukrainai izglītības iniciatīvā iesaistījās arī citas valstis – Francija, Vācija, Austrālija, Senegāla, Nigērija, Kipra, Dienvidāfrika un Brazīlija. 2022. gadā dažādiem programmas projektiem kopumā tika saziedoti vairāk nekā 2,2 miljoni ASV dolāru, nodrošinot šo valstu studentiem iespēju bez maksas apgūt dažādus ar Web3 saistītus kursus. Līdz šim ar ziedojumiem ir finansētas 259 180 apmācību stundas un semināri.

Izglītības programmas ietvaros Binance Charity sadarbojas ar Binance akadēmiju, universitātēm un mācību centriem, tostarp Kijevas IT klasteri, Ukrainas Digitālās transformācijas ministriju, Rietumaustrālijas Universitāti, Nikosijas Universitāti, Frankfurtes Finanšu un vadības skolu, starptautisko kustību Women in Tech u. c.

“Interese par Binance Web3 izglītības projektiem ir necerēti milzīga. Tā parāda, ka cilvēkiem visā pasaulē ir liela vēlme iegūt zināšanas par blokķēdes tehnoloģijām, De-Fi, NFT un kodēšanu. Pie tam šī interese ir ļoti plaša un visdažādākajās cilvēku grupās. Tostarp liela interese ir arī no sieviešu puses. Tāpēc šobrīd aktīvi gatavojam ļoti daudz jaunu tehnoloģiju izglītības iniciatīvu sadarbībā ar lieliskiem partneriem visā pasaulē, lai spētu apmierināt milzīgo interesi iedzīvotāju vidū,” uzsver Binance pārstāve Latvijā Polina Brotjē.

Binance izglītības projekta ietvaros Vācijā tiek īstenotas arodapmācības 10 000 cilvēku, tostarp īpašs kurss 2000 sieviešu. Savukārt Francijā 10 000 bezdarbnieku no dažādām nelabvēlīgām grupām tiek apmācīti, lai uzsāktu darbu strauji augošajā blokķēdes nozarē. Brazīlijā un Dienvidāfrikā sadarbībā ar Women in Tech tiek nodrošinātas profesionālas apmācības 2800 sievietēm lauku kopienās, radot nākotnes uzņēmējas un jaunas darba vietas. Nigērijā 1000 iedzīvotāju ir piešķirtas viena gada blokķēdes un Web3 stipendijas intensīvu prasmju apmācības programmā un pārejā uz labāk apmaksātu darbu.

Binance piedāvātie kursi ir pieejami gan tiešsaistē, gan klātienē. Tie ir dažāda ilguma – sākot ar īsām ievadapmācībām līdz pat 12 mēnešu kursiem. Tēmas ietver blokķēdes tehnoloģijas, programmēšanu, kriptovalūtas, decentralizētās finanses u. c. Šobrīd Binance Charity izglītības iniciatīva atrodas tikai sākuma posmā, jo tai turpina pievienoties arvien jaunas valstis un izglītības iestādes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kā pareizi novārīt olas?

Tuvojas Lieldienas – lielā olu izēšanās, kad krāsotas oliņas gozēsies un dekorēs katru brokastgaldu. Kas ir nepieciešams, lai pareizi tās izvārītu?

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko