Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Samsung N120 – labais zēns kompaktlēto piezīmjdatoru saimē

Ar ko gan mūs var pārsteigt kompaktlētais piezīmjdators? Šajā segmentā tehniskie parametri ir vairāk nekā iepriekš paredzami: netbuki joprojām tiek aprīkoti ar Intel Atom N270 procesoru, vairums bildi rāda 10 collu ekrānā ar 1024x600 punktu izšķirtspēju, bet operatīvā atmiņa nepārsniedz vienu gigabaitu.

Tāds ir standarta komplekts ofisa un interneta aplikāciju un vienkāršāku spēlīšu darbināšanai kompaktā, jebkur līdzi paņemamā korpusā. Vai tiešām mūsu izvēli noteiks tikai dizains? Ha. Šodien netbuks ir ne tikai mazs un lēts. Jūsu uzmanībai - _Samsung N120_, kuram piemīt šādi labumi:

pilna izmēra tastatūra (!);

plāns, skaists korpuss;

lieliska iebūvētā 2.1 skaļruņu sistēma ar sabvūferi;

1.3 megapikseļu tīmekļa kamera;

akumulators ar darbības laiku līdz 7.5 stundām.

Skaisti, vai ne? Kā no reklāmas bukleta. Ir jau arī. Bet palūkosim, kā ir reālajā dzīvē.

Balts un elegants

Zparka testu laboratorijā nonākušā eksemplāra korpuss ir gandrīz balts, varētu teikt - gaiši pelēks, gandrīz sudrabains. Šāda krāsa piezīmjdatoram itin labi piedien un ir vareni praktiska, sevišķi, ja korpuss ir matēts kā šajā gadījumā: nekādu pirkstu nospiedumu!

Slaikā korpusa formas ir patīkamas, līnijas - elegantas un stūri – viegli noapaļoti. Smukumam korpusa sānos iestrādāti hromēti elementi, tikpat spīdīgi ir arī ekrāna eņģu ielaidumi, kuri izskatās maķenīt lēti, taču var paciest. Korpusa materiāls - plastmasa, protams - nešķiet briesmīgi augstvērtīga, taču montāžas kvalitāte ir augsta un kopumā datora āriene rada labas sajūtas.

Neierastā vietā izvietota ieslēgšanas poga - korpusa labās malas galā. Pirmo reizi nāksies to pameklēt bet vēlāk izrādās, ka tā ir labi. Ērti.

Ērts lietošanā. Potenciāli ...

"Pilna izmēra" klaviatūra pirmajā acu uzmetienā nešķiet lielāka kā konkurentiem, bet dažas manipulācijas ar lineālu parāda, ka pogas tiešām izmērā ir salīdzināmas ar standarta galddatora tastatūras podziņām. Tas gan attiecas tikai uz ciparu un burtu pogām, jo tastatūras sānos izvietotās funkciju pogas ir krietni vien apgrieztas. Ja kreisajā galā viss vēl ir daudzmaz ok, tad klaviatūras labā puse izskatās jancīgi: Enter poga ir augsta un šaura, bet tai blakus redzamās pogas arī ir sazipotas uz pusi šaurākas. Tas gan ir ciešamāk nekā traģēdija, kas turpat netālu skārusi labās puses Shift - tas sarucis pavisam īss, dodot vietu backslash pogai. Ja gribēsiet ar šādu tastatūru darboties, vajadzēs pierast ... Cerību vieš novērojums, ka Samsung mājas lapā oficiālajās bildēs klaviatūras konfigurācija atšķiras no mūsu testējamā daikta - pievērsiet uzmanību, ja gatavojaties iegādāties. Un varbūt mierinājumu sniegs fakts, ka klaviatūra ir aprīkota ar antibakteriālu pārklājumu gadījumam, ja ziepes lietojat tikai tad, kad mamma liek.

Toties izmēros mazais skārienpaliktnis korpusa krāsā ir aprīkots ar rullēšanas joslu sānos - ļoti praktiski un joprojām netrūkst telpas arī paša peles kursora dzenāšanu pa ekrānu.

Klēpī N120 nesēž diez ko rātni, jo tā ekrāna daļa svarā ir līdzīga pamatnei, tāpēc sajūta nav ļoti stabila. Varbūt prakses jautājums? Toties uz galda “stāv ļoti labi,” pateicoties foršām gumijotām peciņām korpusa apakšā.

Pieklājīgs aprīkojums

Desmit collu ekrāns, aprīkots ar diožu (LED) fona apgaismojumu, ir gana spilgts, gana kontrastains šīs klases datoram. Varbūt būtu gribējies, lai ekrāns nav ar atspīdošu pārklājumu, jo, ja gribu paregulēt ekrānu tā, lai nav redzama man aiz muguras spīdošā stāvlampa, esmu spiests samierināties ar pamanāmu kontrasta zudumu no augstāka vai zemāka skata leņķa - būtu gribējies, lai vertikāli skata leņķis ir tikpat labs kā horizontāli (tas ir - ļoti labs).

Sākumā minēju, ka ražotājs sola - akumulators turēs septiņarpus stundas. Varbūt tā ir taisnība, ja izmantojat datoru kā fotorāmīti. Reālais akumulatora darbības ilgums ir tuvāks piecām stundām, plus mīnus - atkarībā no noslodzes, ekrāna spilgtuma utt. Bet nekas jau, arī piecas stundas ir diezgan labs rādītājs un pietiks vairumam dzīves situāciju.

Skaņa. Divi punkts viens sistēma ar sabvūferi? Kāds sabvūferis, kāds zemfrekvenču skaļrunis kompaktā piezīmjdatorā? Smieklīgi. Tomēr skaņa pārsteidz, sevišķi, ja iepriekš pamanījāt blakus ekrānam redzamās restītēs paslēptās 1.5 vatu skaļrunīšu atveres, tās izskatās ne sevišķi iedvesmojoši. Izskatās, ka apskaņošanas pamata darbu veic lielāks skaļrunis korpusa apakšā, bet mazie pīkstulīši abpus ekrānam nodrošina tikai stereo efektu. Bet ir labi.

Pieklājība prasa pielikt vēl kādu vārdu par pieslēgvietām, taču tur nav nekā daudz, ko teikt – 100% standarts, tas ir, 3x USB, vieta ārējam monitoram, austiņām, mikrofonam, datortīkla pieslēgvieta, SD atmiņas karšu lasītājs. Viss normas robežās.

Spriedums

Samsung N120 ir standarta izmēra un visnotaļ arī standarta komplektācijas kompaktlētais piezīmjdators. Tomēr tas izskatās visai eleganti, korpusa balti matētā virsma ir ne tikai skaista, bet arī praktiska - nepaliek pirkstu nospiedumi. N120 trumpis - (gandrīz) pilna izmēra klaviatūra - patiesi atvieglo teksta ievadi un, ja dators būs aprīkots ar normālu taustiņu komplektu (sk.augstāk) - super. Tas viss kopā ar pieklājīgo skaņas aprīkojumu un vismaz 5 stundas ilgu bezķeguma dzīvotspēju padara N120 par labu izvēli kompaktlēto klējpdatoru saimē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Samsung N 120

Plusi:

- elegants un praktisks balts, matēts korpuss;

- liela izmēra tastatūras pogas;

- ietilpīgs akumulators.

 Mīnusi:

- dīvainas konfigurācijas tastatūra, “saspiestās” labās puses pogas apgrūtina dzīvi

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 18.10.2024.

45 gadu vecumā briesmīgākais ir nevis tas, ka tev vairs nepievērš uzmanību 15 gadus jaunākas sievietes, bet tas, ka sāk pievērst uzmanību 15 gadus vecākas sievietes.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko