Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

SIA ZZ Dats izstrādātā informācijas sistēma jau 5 gadus atvieglo Šauļu iedzīvotāju ikdienu – gaidāmi papildu uzlabojumi

Aprit pieci gadi, kopš Šauļu pašvaldībā, Lietuvā veiksmīgi darbojas Eiropas pārrobežu programmas ietvaros realizēts projekts Automatizēta iedzīvotāju un pakalpojumu reģistra informācijas sistēma (VSIS) – vienoti strādā pašvaldības portāls un mobilā aplikācija. Projektā sadarbojas Jelgavas un Šauļu pilsētu pašvaldības, un SIA ZZ Dats sistēmas kopējā risinājumā šogad realizēs vairākas jaunas iedzīvotājiem noderīgas funkcijas.

“Esam gandarīti, ka Latvijā pašvaldībām izstrādātu sistēmu veiksmīgi izmanto kaimiņos Lietuvā – praktiskā veidā notiek pārrobežu digitālās attīstības transformācija. Tāpat jūtama un arī nākotnē paredzam citu ārzemju pašvaldību interesi par šādu projektu īstenošanu, jo aizvadītajos piecos gados sistēma kaimiņos Lietuvā sevi veiksmīgi pierādījusi. Paredzēts, ka Šauļu iedzīvotāji –  VSIS lietotāji, izmantojot tālruņa mobilo lietotni, drīzumā varēs nolasīt arī QR kodu, lai saņemtu kādu no pašvaldības piešķirtajām atlaidēm. Šādi tiks piefiksēta informācija, ko tālāk nodos VSIS. Tur atbilstoši šī informācija tiks uzkrāta, lai nodrošinātu statistiku par Šauļu iedzīvotājiem piešķirtajām atlaidēm, to skaitu. Tāpat būs iespēja no VSIS lejupielādēt atskaiti-statistiku tabulas formātā. Jāatgādina, ka pirms pieciem gadiem Šauļu pilsētas pašvaldībai nebija pieejams nekāds elektronisks administrēšanas rīks iedzīvotāju uzskaitei, kā arī konkrēto iedzīvotāju saistītās informācijas apkopojums no citiem valsts reģistriem, līdz ar to arī iedzīvotājiem centralizēti netika piešķirtas pašvaldības paredzētās atlaides,” komentē SIA “ZZ Dats” direktors Edžus Žeiris.  

Sistēmā, piemēram, notiek informācijas uzkrāšana un regulāra tās atjaunošana, pēc vajadzības datus sistēma automātiski iegūst no Lietuvas valsts informācijas sistēmām, datus var importēt arī manuāli no ārējiem datu avotiem, tiek iegūti dati par personām, kurām ir piešķirts kāda veida sociālais statuss, kas paredz tiesības saņemt dažādas atlaides. Sistēmā tiek veidots automātisks pašvaldības nodrošināto atlaižu saņēmēju reģistrs, piešķiramās atlaides katram tiek aprēķinātas automātiski. “Iegūto datu apjoms Šauļu pašvaldībai sniedz iespēju gatavot dažādus pārskatus, apkopot statistiku un attiecīgi veikt dažādu datu analīzi, parādīt tos dinamikā, lai pieņemtu datos balstītus lēmumus. Tādējādi IT tehnoloģijas palīdz uzlabot pašvaldības darbu, tā spēj sniegt vēl mērķtiecīgāku atbalstu saviem iedzīvotājiem. Savukārt viņi novērtē sistēmas vienkāršās lietošanas iespējas, lai reāllaikā ērti saņemtu sev pienākošās atlaides,” piebilst Edžus Žeiris.

SIA “ZZ Dats” projektu “Automatizēta iedzīvotāju un pakalpojumu reģistra informācijas sistēma” īstenoja sadarbībā ar SIA “Mobilly”, tajā katrs no abiem Latvijas uzņēmumiem ieguldīja savas labākās zināšanas un darbu. Tā sistēmu VSIS realizēja SIA “ZZ Dats”,  iedzīvotāju portālu realizēja SIA “ZZ Dats” apakšuzņēmējs SIA “Mobilly”. Vēl atsevišķi SIA “Mobilly” izveidoja Šauļu mobilo aplikāciju, kas ir VSIS neatņemama sastāvdaļa un iekļaujas kopējā arhitektūrā.  

Jau vēstīts, ka darbam starptautiskajā informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) tirgū SIA “ZZ Dats” izveidojis arī jaunu zīmolu WNTR TECH. Tādējādi vienam no Latvijā vadošajiem uzņēmumiem IKT risinājumu un elektronisko pakalpojumu izpētes un izstrādes jomā būs plašākas iespējas savus risinājumus un kompetenci piedāvāt citās valstīs. 

SIA “ZZ Dats” ir 100% Latvijas uzņēmums, kas dibināts 1995. gadā, un kopš darbības sākuma tā galvenie darbības virzieni ir Vienotā pašvaldības sistēma, mākoņskaitļošana un oriģinālprogrammatūras izstrāde, ieviešana un uzturēšana, sniedzot pakalpojumus Latvijas pašvaldībām, valsts iestādēm un komercuzņēmumiem. Uzņēmuma birojs atrodas Rīgas Klusajā centrā, tajā strādā 180 darbinieki. SIA “ZZ Dats” ir viens no Latvijas 74 uzņēmumiem, kas ieguvis zelta līmeni Valsts ieņēmumu dienesta radītajā Padziļinātās sadarbības programmā nodokļu maksātājiem.

SIA “ZZ Dats” aktīvi darbojas tīmekļa risinājumu un elektronisko pakalpojumu izpētes un izstrādes jomā, īpašu uzmanību veltot biznesa procesu elektronizācijai, sistēmu drošībai, kvalitātei un lietotāju apmierinātībai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko