Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Krājbankas lietā lūdz sākt kriminālvajāšanu par 90 miljonu eiro piesavināšanos

Valsts policijas (VP) Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde (ENAP) šonedēļ kriminālvajāšanas uzsākšanai nosūtīja Latvijas Krājbankas lietu, prasot sākt kriminālvajāšanu par 90 miljonu eiro piesavināšanos, portālu Diena.lv informēja Valsts policija.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka kriminālvajāšanu par 90 miljonu eiro piesavināšanos lūgts sākt pret bijušo bankas vadītāju Ivaru Priedīti, bijušo bankas īpašnieku Vladimiru Antonovu un bijušajiem bankas valdes locekļiem.

15.septembrī VP ENAP darbinieki tā saucamo Krājbankas lietu nosūtījuši Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētajai prokuratūrai ar lūgumu uzsākt kriminālvajāšanu pret vairākām personām. Personas tiek turētas aizdomās par 90 miljonu eiro piesavināšanos, kā arī par dienesta pilnvaru pārsniegšanu, noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu un grāmatvedības un statistiskās informācijas noteikumu pārkāpšanu. Izmeklētāju ieskatā pie kriminālatbildības saucamas sešas personas – nozieguma organizētājs, izpildītājs un četri atbalstītāji.

Tā saucamā Krājbankas lieta ir viena no apjomīgākajām pēdējo laiku ekonomisko noziegumu krimināllietām un tās izmeklēšana kopā ilga vairāk nekā trīs gadus. Kriminālprocess apkopots 183 sējumos.

Daļu no Krājbankas lietas – par 27 miljonu eiro piesavināšanos un pilnvaru pārsniegšanu - VP ENAP darbinieki izmeklēšanas laikā izdalīja un kriminālvajāšanas uzsākšanai uz prokuratūru nosūtīja jau pagājušā gada janvārī. Patlaban šī lietas daļa jau tiek iztiesāta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas