Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta
Bērnu seksuāla izmantošana notikusi laikā no 2000. līdz 2004.gadam. Diemžēl policijai par to paziņots vien pērn

Aiztur vīrieti aizdomās par pabērnu ilgstošu seksuālu izmantošanu

Valsts policijas darbinieki otrdien, 10.janvārī, aizturējuši vīrieti, kurš tiek turēts aizdomās par savu nepilngadīgo pabērnu ilgstošu seksuālu izmantošanu, portālu Diena.lv informēja policijā.

Pašreizējā informācija liecina, ka vīrietis bērnus regulāri seksuāli izmantojis laika periodā no 2000. līdz 2004.gadam. Diemžēl policija informāciju par notikušo saņēma vien pagājušajā gadā. Saistībā ar notikušo uzsākti divi kriminālprocesi. Tiesa lēma aizdomās turēto paturēt apcietinājumā.

Pagājušajā gadā Valsts policija saņēma informāciju, ka kāds 1949.gadā dzimis vīrietis, iespējams, seksuāli izmantojis savus nepilngadīgos pabērnus, ar kuriem dzīvojis vienā dzīvoklī Rīgā. Turpat mitinājusies arī bērnu bioloģiskā māte.

Kriminālpolicijas nodaļas policisti ieguva pierādījumus, ka vīrietis netiklās darbības ar meiteni un puisi sācis veikt 2000. gadā, kad abiem bija vien 12 gadu. Tas turpinājies līdz 2004. gadam, kad vīrietis izšķīries no bērnu mātes un aizbraucis dzīvot uz Latgali. Likumsargi ir noskaidrojuši, ka bērni no izvarošanas un seksuālas vardarbības cietuši regulāri.

Noskaidrojot aizdomās turētā vīrieša atrašanās vietu, šo otrdien, 10. janvārī, Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirkņa un Līvānu iecirkņa policisti Latgalē viņu aizturēja. Vīrietis tika nogādāts Rīgas Kurzemes policijas iecirknī.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess par izvarošanu, ja tā izraisījusi smagas sekas, un par tādas personas izvarošanu, kura nav sasniegusi 16 gadu vecumu. Par šādu noziegumu soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no 10 līdz 20 gadiem. Tāpat uzsākts kriminālprocess par seksuālu vardarbību, ja tā izraisījusi smagas sekas un ja tā izdarīta pret personu, kura nav sasniegusi 16 gadu vecumu. Par to likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no trim līdz 12 gadiem.

Cietušajām personām ir piedāvāta psiholoģiskā palīdzība.

Valsts policija aicina bērnu vecākus un citus tuviniekus ieklausīties, ja nepilngadīgais atklāj, ka kāds viņu ir seksuāli izmantojis, vai arī radušās šādas aizdomas, un nekavējoties ziņot par to policijai. Prakse rāda, ka bieži vien tuvinieki diemžēl nenotic bērna sacītajam vai vienkārši baidās ziņot policijai. Rezultātā ļaundaris ne tikai paliek uz brīvām kājām, bet var turpināt veikt noziegumus. Policijai ir aizdomas, ka arī šajā gadījumā bijušas personas, kuras zinājušas par notiekošo, bet nav ziņojušas likumsargiem. 

Top komentāri

OO
O
Kastrēt ar varen neasu un robainu nazi!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas