Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +5 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Deputāts Kļaviņš kļuvis par aizdomās turēto

Kriminālprocesā par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu iesaistītajam Saeimas deputātam Askoldam Kļaviņam (ZZS) piemērots aizdomās turētā statuss.

Kļaviņš jūnija beigās aģentūrai LETA neatklāja vai kļuvis par aizdomās turēto vai personu, pret kuru sākts kriminālprocess. Komentārus nesniedza arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), taču šonedēļ birojā aģentūrai LETA, neminot personas vārdu, apstiprināja, ka kriminālprocesā vienai personai piemērots aizdomās turētā statuss.

KNAB gan nekomentēja, vai kriminālprocess sākts par deputātam izmaksājamām transporta kompensācijām. Tāpat birojs nekomentē, cik liels kaitējums nodarīts Saeimas budžetam.

"Ievērojot, ka kriminālprocesā tiek veiktas nepieciešamās procesuālās darbības, tādēļ, lai netiktu apdraudēta tā gaita, šobrīd plašāka informācija netiks sniegta," norādīja birojā.

KNAB izplatītajā preses paziņojumā neminot deputāta vārdu, rakstīja, ka kriminālprocess sākts par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā.

Krimināllikums par šādu noziegumu paredz brīvības atņemšanu līdz četriem gadiem, piespiedu darbu, vai naudas sodu, atņemot tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem.

Šogad 2. maijā sāktajā kriminālprocesā iegūti pietiekami pierādījumi tam, ka Saeimas deputāts, pildot deputāta pilnvaras, no 2016. gada 1. novembra līdz šā gada maijam ļaunprātīgi izmantojis dienesta stāvokli mantkārīgā nolūkā, radot būtisku kaitējumu Saeimas budžetam, iepriekš rakstīja KNAB.

Ņemot vērā KNAB paziņoto, nav precīzi skaidrs, vai izmeklēšana notiek saistībā ar iepriekš izskanējušo informāciju, ka Kļaviņš īsi pēc kļūšanas par parlamentārieti ir mainījis savu deklarēto dzīvesvietu no galvaspilsētas uz Liepāju, kas ļāvis piecas līdz sešas reizes palielināt saņemto transporta izdevumu kompensāciju.

Top komentāri

Sābrs Ontūns
S
Atliek tikai gaidīt, kad viņš kā goda vīrs noliks Saeimas deputāta mīksto mandātu vai kolēģi Saeima sdeputāti būs tikpat prasīgi pret viņu kā pret LB prezidentu Rimševiču.
aktuāls jautājums
a
Vai aizdomās turētā statuss atbrīvo no politiskās atbildības?
TrollisJT
T
Es visus deputātus turu aizdomās.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas