Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

FOTO: Kravas vilcienos atklāj 124 000 kontrabandas cigarešu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes un Valsts robežsardzes (VRS) amatpersonas, veicot kravas vilcienu kontroli uz Latvijas – Baltkrievijas robežas, atklāja 124 000 kontrabandas cigarešu (6200 paciņas cigarešu), kas bija paslēptas čuguna kravās un vagonu konstrukcijās. Cigarešu slēptuves operatīvi atklāt palīdzēja muitas kinologi ar darba suņiem.

2023. gada 9. janvārī Indras muitas kontroles punkta amatpersonām, veicot no Baltkrievijas iebraukuša kravas vilciena sastāva skenēšanas rezultātā iegūto attēlu analīzi, radās aizdomas par nedeklarētu preču pārvietošanu vagonos ar čuguna kravu.

Kopā ar VRS amatpersonām tika veikta kravu fiziskā kontrole. Tās laikā konstatēts, ka trīs vagonos zem čuguna slāņa no muitas kontroles ir paslēptas kastes ar cigaretēm. Tajās atradās 40 000 cigarešu “NZ” un “Queen” (2000 paciņas cigarešu) ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām.

Šī gada 5. janvārī Indras muitas kontroles punktā, veicot no Baltkrievijas iebraukušā kravas vilciena kontroli, muitas kinologi ar darba suņiem, sadarbojoties ar citām muitas amatpersonām un VRS darbiniekiem, konstatēja vagonu konstrukcijās slēptas cigaretes.

Turpinot vilciena sastāva pārbaudi ar tabakas izstrādājumu meklēšanā apmācītiem darba suņiem, muitas amatpersonas atklāja, ka cigaretes ir paslēptas arī vairākos vagonos ar čuguna kravām.

Desmit vagonos tika konstatēti kopumā 84 000 kontrabandas cigarešu “NZ”, “Minsk” un “Queen” (4200 paciņas cigarešu) ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām.

Valstij nesamaksāto nodokļu summa par izņemtajām cigaretēm ir aptuveni 24 000 eiro.

Muitas kontroles laikā konstatējot noziedzīga nodarījuma pazīmes, lietu materiāli nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lēmumu pieņemšanai par kriminālprocesu uzsākšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas