Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Nodota vajāšanā krimināllieta par sērijveida zādzībām Liepājā

Šā gada 2. aprīlī Liepājā, Ziemeļu ielā, veikalā 1988. gadā dzimusi sieviete norēķinājās ar zagtu kredītkarti.Vēlāk tika noskaidrots, ka noziedzīga nodarījuma izdarīšanā piedalījās arī viņas paziņa - 1981. gadā dzimušais vīrietis. Abi savu vainu atzinuši, un policija maija sākumā sāka kriminālprocesu, portālu Diena.lv informēja Valsts policijas pārstāve Signe Šteinberga.

Turpinot izmeklēšanu, noskaidrots, ka sieviete pastrādājusi vēl virkni citu noziedzīgu nodarījumu. Šā gada 2. maijā Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirknī  tika uzsākts kriminālprocess par to, ka
Nākamā epizode arī saistīta ar zādzību - uzsākts kriminālprocess par to, ka 18. aprīlī Liepājā, Rožu laukumā, no garderobes tika nozagts sieviešu mētelis. Tajā pašā dienā  Republikas ielā konstatēts, ka no sieviešu rokassomiņas nozagts mobilais telefons.

Savukārt 25. aprīlī tika uzsākts kriminālprocess par to, ka 17. aprīlī Liepājā, Ganību ielā  iekļūts dzīvoklī un no tā nozagta nauda.

Divas dienas vēlāk sākts kriminālprocess par zādzību no dzīvokļa Otaņķu ielā  - tur nozagts portatīvais dators un ārējais datu nesējs. Ierosināts arī kriminālprocess par zādzību Krūmu ielā, kur no dzīvokļa nozagtas dažādas sadzīves mantas, DVD atskaņotājs, vairāki mobilie telefoni un sudraba izstrādājumi.

Aizdomās turētā 1988. gadā dzimusī sieviete pēc tautības ir latviete. Viņai, kā arī aizdomās turētajam vīrietim  nav iegūta pamatizglītība. Abi ir bez darba.

Kriminālprocesa izmeklēšanas laikā apkopotā informācija un pierādījumu bāze liecina par jaunās sievietes vainu visās minēto zādzību epizodēs, kriminālprocesi apvienoti  un nodoti kriminālvajāšanas uzsākšanai pret aizdomās turēto sievieti un vīrieti par sveša maksāšanas līdzekļa izmantošanas mēģinājumu. Par šāda veida noziegumiem Krimināllikumā paredzēta brīvības atņemšana līdz pat 10 gadiem ar vai bez mantas konfiskācijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas