Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Par pameitas ilgstošu seksuālu izmantošanu - mūžs aiz restēm

Kurzemes rajona tiesa šodien piesprieda mūža ieslodzījumu kādam vīrietim par ilgstošu seksuālu vardarbību pret mazgadīgu pameitu, kā rezultātā meitene no viņa dzemdējusi bērnu, aģentūru LETA informēja prokuratūras pārstāve Una Rēķe.

Apsūdzētais vīrietis, apzinoties un izmantojot to, ka viņa faktiskās sievas meita ir mazgadīga un atradās bezpalīdzības stāvoklī, nolēma veikt dzimumaktus ar tolaik vēl deviņus gadus veco meiteni pret viņas gribu un apmierināt savu dzimumtieksmi, veicot arī citas seksuāla rakstura darbības.

Seksuālo vardarbību apsūdzētais turpināja ilgstošā laika periodā - gandrīz piecu gadu garumā. Cietušajai meitenei iestājās grūtniecība un piedzima bērns, kas kopā ar nodarītajām psihiska rakstura ciešanām radīja smagas un neatgriezeniskas sekas, skaidroja prokuratūras pārstāve.

Tāpat vīrietis vairākkārt un sistemātiski ilgstošā laika periodā bez iemesla vai par nebūtiskiem pārkāpumiem cietsirdīgi un vardarbīgi apgājās pret vēl vienu mazgadīgu personu, nodarot fiziskas un psihiskas ciešanas. Vienā no šīm vardarbīgas izturēšanas reizēm apsūdzētais izdarīja sitienu ar dūri, kā rezultātā cietušajai tika salauzts pirksts, kas traktējams kā vidēja smaguma miesas bojājums.

Vīrietis tiesas sēdē savu vainu izdarītajos noziegumos neatzina. Kurzemes rajona tiesa, atzīstot apsūdzēto par vainīgu visu iepriekš norādīto noziegumu izdarīšanā, kā arī, izvērtējot apsūdzētā attieksmi pret izdarītajiem noziedzīgajiem nodarījumiem, notiesāja vīrieti ar mūža ieslodzījumu un probācijas uzraudzību uz trīs gadiem.

Top komentāri

beidzot normāls spriedums
b
vēl tikai pietrūkst ķīmiskās kastrācijas
Buks
B
Vai izlasīji, Letas rakstekli, savu sacerējumu? Mūža ieslodzījums ar probācijas uzraudzību uz 3 gadiem! Kapsētā uzraudzīs?
Darbsekzorcistam
D
Nodokļu maksātājiem būs vismaz divdesmit gadus jāuztur acīm redzami apsēsts indivīds.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ar likumu garantēs skaidras naudas pieejamību

Valdība otrdien atbalstīja grozījumus Kredītiestāžu likumā, kuru mērķis ir nodrošināt skaidrās naudas pieejamību iedzīvotājiem visā Latvijas teritorijā, nosakot minimālās prasības pakalpojumam, kura r...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas