Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija
Policija lēš, ka valstij nodarīti zaudējumi 1,5 miljonu eiro apmērā

Pēc kratīšanām restorānos Vairāk saules aizturētas četras personas

Valsts policija par iejaukšanos kases aparātu darbībā restorānu tīklā Vairāk saules aizturējusi četras personas, trešdien žurnālistiem pastāstīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieka vietnieks Igors Tomaševs.

Maija beigās policijā sākts kriminālprocess pēc diviem Krimināllikuma pantiem, proti, par grāmatvedības un statistiskās informācijas noteikumu pārkāpšanu, ja tas izdarīts mantkārīgā nolūkā, un par automatizētas datu apstrādes sistēmas darbības traucēšanu un nelikumīgu rīcību ar šajā sistēmā iekļauto informāciju, ja tas izdarīts mantkārīgā nolūkā.

Policijai ir aizdomas, ka grāmatvedības datu sagrozīšana notikusi jau kopš 2016. gada. Šajā kriminālprocesā konstatēts, ka kases aparātos ienākumi bija norādīti mazāki nekā reāli ieņemti.

Kriminālprocess sākts pēc kāda iesnieguma, kā arī balstoties uz policijas rīcībā esošo informāciju.

Policijai ir aizdomas, ka noziedzīgo darbību rezultātā valstij nodarīti aptuveni 1,5 miljonu eiro lieli zaudējumi.

Kriminālprocesā vakar aizturētas četras ar restorānu tīklu saistītas personas, kuras patlaban vēl nav atzītas par aizdomās turētajām. Drošības līdzekļi personām patlaban vēl nav piemēroti.

Kopumā policija veikusi 34 kratīšanas birojos, restorānos un ar uzņēmumu saistīto personu dzīvesvietās. Kratīšanās izņemts liels daudzums dokumentu un datu nesēji, kā arī kases aparāti.

Šajā lietā policija sadarbojoties ar Valsts ieņēmumu dienestu (VID), taču otrdienas izmeklēšanas darbības ar VID netika saskaņotas. Policija tikai pēc ekspertīzes varēšot pateikt, vai noziedzīgā shēma bijusi līdzīga tai, kura tika izmantota restorānos Gan Bei.

Policijas pārstāvis norādīja, ka par restorānu tālāko darbību policija nelemjot.

Jau ziņots, ka otrdien policija veica iepriekš plānotas kratīšanas restorānu tīklā Vairāk saules aizdomās par iejaukšanos kases aparātos.

Tikmēr Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija, kuras biedrs ir restorānu ķēdes Vairāk saules īpašnieks SIA Vēl vairāk saules, veiktās kratīšanas vērtē kritiski, norādot, ka "šokējošs ir pasākuma mērogs – visi seši Vairāk saules restorāni un ražošana, tika un joprojām ir slēgti, radot desmitiem tūkstošus eiro lielus zaudējumus."

Asociācija norāda, ka Vairāk saules vieni no pirmajiem ieviesa jaunajām prasībām atbilstošas kases aparātu sistēmas, kuras sertificējis VID, kā arī informēja, ka pērn veiktajās pārbaudēs restorānu darbībā nekādi pārkāpumi konstatēti netika.

"Šāda izrēķināšanās, pilnībā apturot saimniecisko darbību, pret uzņēmumu, kuram iepriekš nav bijušas ne mazākās indikācijas par krāpšanas gadījumiem, ir absolūti nepieņemama no kontrolējošo institūciju puses," uzskata asociācija.

Restorānu tīkla īpašniece SIA Vēl vairāk saules dibināta 2002. gadā, un tās pamatkapitāls ir 2800 eiro. Pērn Vēl vairāk saules strādāja ar 4,715 miljonu eiro apgrozījumu un zaudējumiem 216 122 eiro apmērā.

(papildināts ar Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas viedokli)

Top komentāri

Dāvids Šuļga
D
Strādā ar zaudējumiem, jo ir īsteni Latvijas patrioti...
Hūgo Vācietis
BET,KĀPĒC MAN IZSKATĀS KA KĀDS IR PRASTI SAMAKSĀJIS PAR ŠĪM KRATĪŠANĀM ! JA BEIGĀS NEKO NEATRADĪS ,TAS NOZĪMĒS KA POLICIJAI IR TICIS TIEŠĀM PRASTI SAMAKSĀTS !!!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas