Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Policija izjauc sievietes plānu pasūtīt sava vīra slepkavību

Valsts policijas (VP) Kriminālizmeklēšanas pārvaldes Slepkavību atklāšanas un personu meklēšanas nodaļas amatpersonas šī gada jūlijā novērsa pasūtījuma slepkavību sagatavošanās stadijā. Aizdomās par sevišķi smagu noziedzīgu nodarījumu tika aizturēta kāda sieviete un viņas paziņa, kas bija līdzdalībnieks. Abām personām kriminālprocesa ietvaros tika piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums, portālam Diena.lv pavēstīja VP pārstāve Ilze Jurēvica. Izmeklēšana kriminālprocesā turpinās.

Šī gada jūlijā, saņemot Iekšējā drošības biroja rīcībā esošo informāciju par to, ka tiek gatavota kāda pasūtījuma slepkavība, VP Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvaldes Slepkavību atklāšanas un personu meklēšanas nodaļa nekavējoties ierosināja kriminālprocesu un veica izmeklēšanu.

Uzsāktā kriminālprocesa ietvaros tika noskaidrots, ka kāda sieviete meklē personas, kuras par samaksu nogalinās viņas vīru. Turpinot izmeklēšanu, ciešā sadarbībā ar citām VP Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes struktūrvienībām tika veikts apjomīgs izmeklēšanas darbību komplekss, tostarp noskaidrots, ka

par slepkavības izpildīšanu sieviete bija gatava maksāt 2000 eiro, kā arī to, ka slepkavība bija jānomaskē kā nejaušs konflikts uz ielas, kuras laikā viņas vīrs tiktu sadurts ar nazi.

Pēc slepkavības paveikšanas, sieviete arī vēlējās saņemt nogalinātā vīra fotogrāfijas no notikuma vietas, kā pierādījumu par paveikto darbu. Tāpat viņa jau bija izplānojusi alibi un, ko teikt policijā pēc vīra slepkavības.

Izmeklēšanas laikā policija guva pietiekošu pierādījumu kopumu par personas gatavoto noziegumu un novērsa to sagatavošanās stadijā. Par aizdomās turēto minētā nozieguma organizēšanā tika atzīta 1988. gadā dzimusi, agrāk nesodīta sieviete, kurai tika piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums. Tāpat kriminālprocesa ietvaros tika aizturēts sievietes paziņa, 1983. gadā dzimis vīrietis, kurš bija līdzdalībnieks gatavotās slepkavības izdarīšanā. Vīrietis tika atzīts par aizdomās turēto un arī viņam piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums. Izmeklēšanā iegūtās ziņas liecina, ka abi aizdomās turētie gatavojās izdarīt slepkavību personīgu motīvu vadīti.

"Minētais noziedzīgais nodarījums uzskatāms par sevišķi smagu noziegumu, kas ir novērsts pateicoties Valsts policijas Kriminālizmeklēšanas pārvaldes darbinieku profesionālai pieredzei un prasmei nekavējoties reaģēt. Esam gatavi un spējīgi reaģēt – pasargāt dzīvību un veselību ir primārais uzdevums," uzsver VP Kriminālizmeklēšanas pārvaldes Slepkavību atklāšanas un personu meklēšanas nodaļas priekšnieks Romāns Jašins.

Ierosināts kriminālprocess par sagatavošanos noziegumam. Atbilstoši likumam, par sagatavošanos noziegumam atzīstama līdzekļu vai rīku sameklēšana vai pielāgošana vai citāda tīša labvēlīgu apstākļu radīšana tīša nozieguma izdarīšanai, ja turklāt tas nav turpināts no vainīgā gribas neatkarīgu iemeslu dēļ. Jāatzīmē, ka kriminālatbildība iestājas tikai par sagatavošanos smagiem vai sevišķi smagiem noziegumiem, kā tas ir šajā gadījumā. Tāpat kriminālprocess ierosināts pēc Krimināllikuma 117.panta 9. un 10. punktiem, t.i., par slepkavību, ja to izdarījusi personu grupa, un tā izdarīta mantkārīgā nolūkā, soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz divdesmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas