Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Policija sākusi kriminālprocesu par divu bērnu nāvi ugunsgrēkā Pļavniekos

Valsts policija sākusi kriminālprocesu par vakar notikušo ugunsgrēku Rīgā, Pļavniekos, kurā gāja bojā divi bērni.

Lai noskaidrotu ugunsgrēka cēloņus un citus notikušā apstākļus, kriminālprocess sākts šobrīd pēc Krimināllikuma nodaļas par noziegumiem pret personas veselību. Policija šobrīd nekomentē, kādi iespējamie iemesli varētu būt traģiskajai ugunsnelaimei, taču norāda, ka pagaidām nav aizdomu par ļaunprātīgu dedzināšanu, pastāstīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes pārstāvis Toms Sadovskis.

Arī ugunsdzēsējiem nav versiju par ugunsgrēka iespējamiem iemesliem, teica Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Viktorija Šembele.

Sākotnējie ekspertīzes rezultāti parādījuši, ka bērni gājuši bojā no saindēšanās ar dūmiem. Noskaidrojies arī, ka bērnu tēvs nelaimes brīdī bija mājās un, iespējams, gulējis, jo iepriekšējo nakti pavadījis naktsmaiņas darbā. Bērnu māte ugunsgrēka brīdī bijusi savā darbavietā, pastāstīja Sadovskis.

Jau ziņots, ka Rīgā, Jukuma Vācieša ielā, vakar kādā septiņstāvu ēkā, aizdegoties dzīvoklim, gājuši bojā divi bērni, bet viens pieaugušais cietis.

VUGD izsaukumu saņēmis plkst.13.21, jo ēkai tuvumā dzīvojošie iedzīvotāji ziņoja, ka septiņstāvu ēkā no kāda pēdējā stāva dzīvokļa logiem strauji nākot ārā dūmi.

Glābējiem ierodoties notikuma vietā, bija redzams, ka liesmas apņēmušas visu dzīvokli 40 kvadrātmetru platībā. Lai iekļūtu dzīvoklī, glābēji izmantoja pacēlāju, tikmēr otra glābēju grupa mēģināja uzlauzt metāla durvis.

Likvidējot liesmas, tika konstatēts, ka ugunsnelaimē bojā gājuši 5 un 7 gadus veci bērni. Savukārt dzīvoklī esošais 40 gadus vecais pieaugušais smagi cietis un ar apdegumiem nogādāts slimnīcā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas