Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā 0 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Rīgā vīrietis nošāvis biroja darbinieku un izdarījis pašnāvību

Valsts policija šodien plkst.12.30 saņēmusi izsaukumu uz kāda ofisa telpām, kur bojā gājuši divi vīrieši, aģentūra LETA uzzināja policijā.

Sākotnējā informācija liecina, ka kāds 1973.gadā dzimis vīrietis bija iegājis kāda Kandavas ielas firmas ofisa telpās un paaicinājis acīmredzot sev pazīstamu 1970.gadā dzimušu vīrieti iznākt koridorī.

Tur uzbrucējs vairākas reizes izšāvis uz vīrieti un vēlāk turpat ofisa telpās sev iešāvis galvā, šodien žurnālistus informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Sozinovs.

Patlaban notikušā galvenā versija ir tāda, ka starp uzbrucēju un upuri pastāvējis konflikts, taču patlaban ir pāragri runāt, vai domstarpības bijušas privāta, darba vai biznesa attiecību dēļ, norādīja Sozinovs. 

Policija atradusi uzbrucēja turpat ofisa pagalmā novietoto automašīnu, kā arī noskaidrojusi, ka uzbrucējam bija oficiāli reģistrēts ierocis.

Patlaban gan ir pāragri spriest, vai uzbrucējs bijis reibumā, norādīja policijas pārstāvis. Tāpat policija vēl skaidros, kādā veidā abi bijuši pazīstami. 

Sozinovs vēl arī nevarēja pateikt, vai šāvējs agrāk atradies policijas redzeslokā.

Viņš arī skaidroja, ka šis nav tipisks noziegums Latvijā. Viņam arī nav ziņu, vai pastāvējuši kādi aizdomīgi apstākļi, vīrietim saņemot ieroča glabāšanas un nēsāšanas atļauju. 

Policija atzīmēja, ka noziegumu izdarījušais vīrietis ir bijis viens, tāpēc sabiedrība nav apdraudēta.

Saistībā ar notikušo tiks sākts kriminālprocess un tiek skaidroti notikušā apstākļi, tostarp nozieguma motīvs.

Aģentūra LETA noskaidroja, ka noziegums noticis biroju teritorijā Kandavas ielā 41A, kuras īpašnieks un apsaimniekotājs ir SIA Imantas Tehno Parks. Uzņēmuma īpašnieks un valdes priekšsēdētājs Vladimirs Siņeļņikovs apstiprināja, ka šaušana notikusi uzņēmuma teritorijā.

Siņeļņikovs sacīja, ka viņam nav informācijas, tieši kura biroju teritorijas nomnieka darbinieki bijuši abi šaušanā iesaistītie vīrieši. Siņeļņikovs norādīja, ka patlaban vēl tiek veiktas izmeklēšanas darbības, taču pārējo nomnieku darbs nav traucēts. 

Jau ziņots, ka šis pēdējos mēnešos nav vienīgais gadījums, kad, izmantojot šaujamieroci, uzbrucējs nogalinājis sev pazīstamu cilvēku.

Pērn septembra beigās aizdomās par dubultslepkavības pastrādāšanu Madonas novadā tika aizturēts vīrietis. Toreiz noskaidrots, ka kādā kūdras purvā atrasti nošauti divi vīrieši un slepkavība paveikta ar medību ieroci.  

Gan aizturētais vīrietis, gan abi upuri visi savstarpēji ir bijuši pazīstami.  

Uzbrucējs agrāk arī strādājis šajā kūdras purvā, taču no darba atlaists par vairākiem disciplinārpārkāpumiem, tostarp alkohola lietošanu darba laikā. 

Toreiz policija pieļāva, ka slepkavības motīvi varētu būt sadzīviski.

(pievienota teritorijas īpašnieka sniegta informācija 11.-12.rindkopā)

Top komentāri

Nejēga
N
Un atkal policijai viss ir skaidrs, var ķerties pie SKAIDROŠANAS. Senos laikos gan vispirms NOskaidroja, tad varēja arī citiem skaidrot par notikušo.
nekā jauna
n
Bizness, sieviete, nekā jauna.
Niknais
N
Simt punkti vainīga kāda babene
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas