Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Talsos par laupīšanu aiztur divus vīriešus

Aizturēti vīrieši, kuri tiek turēti aizdomās par pērn 14. decembrī Talsos pastrādātu laupīšanu, portālu Diena.lv informēja Valsts policija.

Pērn 14. decembrī Talsu iecirknī saņemta informācija par to, ka pie autoostas romu tautības vīrieši 1950. gadā dzimušam vīrietim atņēmuši naudu. Uzsākts kriminālprocess par laupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās.

Policija noskaidroja divu aizdomās turēto identitāti - viens no tiem ir 1983. gadā dzimis vīrietis, bet otrs ir 1982. gadā dzimis vīrietis. Abi jau iepriekš nonākuši policijas redzeslokā. 

14. decembrī vīrietis izkāpis no autobusa un Talsu autoostā gaidījis radinieku, kurš viņu aizvestu mājup. Pēc viņa sacītā, kamēr viņš gaidījis radinieku, pie viņa piegāja divi romu tautības vīrieši, sākumā izturoties laipni un apsveicot Ziemassvētkos. Viens no vīriešiem mēģināja tirgot drēbes, taču otrs visu notiekošo vērojis no malas. Kungs atteica, ka viņam drēbes nav nepieciešamas, pēc kā vīrietis sacījis, lai iedod naudu degvielai. Kungs no kabatas izvilcis ārā sīknaudu, taču vīrietis paskatījies un atteicis, ka ar to nepietikšot, un uzstājīgi teicis, lai parāda, vai citās kabatās nav nauda. Jāpiebilst, ka vīrietis kungu visu laiku virzījis nost no vietas, kur ir apgaismojums un cilvēki, savukārt otrs vīrietis to visu vērojis no malas. Kungam kabatā iezvanījās telefons, taču vīrietis to izrāvis no kabatas un aizsviedis prom, ar otru roku veikli no otras kabatas izvelkot 150 eiro un invaliditātes apliecību. Kungs, saprotot, ka ir aplaupīts, kliedzis, lai vīrietis atdod viņa naudu, taču vīrietis aizskrējis taksometra virzienā.

Likumsargi jau 18. decembrī uz aizdomu pamata par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu aizturēja abus vīriešus. Nākamajā dienā 1982. gadā dzimušam vīrietim tiesa piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu. Tāpat izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka minētais vīrietis, iespējams, pastrādājis vēl vienu noziegumu iepriekšējā dienā, 13. decembrī, strappilsētu maršruta autobusā mēģinot vīrietim pārdot drēbes un, izmantojot izdevīgu brīdi, no maka nozadzis 320 eiro.

Saskaņā ar Krimināllikumu par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

 

 

Top komentāri

Def
D
Nošaut tos mēslus!!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas