Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Alojas novada priekšsēdis zaudē amatu

Pēc deviņu deputātu ierosinājuma otrdien no amata ir atbrīvots Aloja novada domes priekšsēdētājs Valdis Bārda (ZZS). Jaunu novada vadītāju deputāti vēl nav izraudzījušies un pagaidām šo pienākumus pilda Dace Vilne (LRA), kura iepriekšējā sasaukumā bija arī pašvaldības vadītāja. Viņa varētu būt viena no pretendentēm uz amatu arī šoreiz.

Vilne tāpat kā Bārda pašlaik atrodas komandējumā Norvēģijā. Vilne Dienai.lv skaidroja, ka vadības maiņa briedusi jau ilgāku laiku, kā vienu no iemesliem tam minot priekšsēža neveiksmīgo komunikāciju ar darbiniekiem.

Jāatgādina, ka politisko nestabilitāti Alojas novada pašvaldība ir piedzīvojusi vairākkārt, taču iepriekš tā vairāk bija saistīta ar nesaskaņām starp Aloju un Staiceli, kuru savulaik vadīja domes deputāts Jānis Bakmanis (Vidzemes partija). Staicele arī ilgi cīnījās par atdalīšanos no Alojas. Taču šoreiz tas neesot iemesls vadības maiņai. Vilne vēl nevarēja pateikt, kad dome vēlēs jauno priekšsēdi.

Bārda Dienai.lv sacīja, ka viņam nav zināmi neuzticības izteikšanas iemesli, "un es neko tādu neesmu darījis, par ko man varētu pārmest". Viņš uzskata, ka šajā sasaukumā ir izdevies izdarīt daudzas labas lietas, un noraida arī pārmetumus par it kā nesaskaņām ar darbiniekiem. Zināms, ka domes sēdē ir nolasīta arī vietējo uzņēmēju atbalsta vēstule nu jau bijušajam priekšsēdim.

Alojas novada domē ir pārstāvēti pieci politiskie spēki — Latvijas Zemnieku savienība un Vidzemes partija katra ar četriem mandātiem, Nacionālā apvienība Visu Latvijai-TB/LNNK — ar trīs deputātiem, Vienotībai un Reģionu aliansei katrai ir divas vietas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas