Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Astoņi Svētes pamatskolas audzēkņi saslimuši ar salmonelozi

Astoņi Svētes pamatskolas skolēni ir saslimuši ar salmonelozi, aģentūrai LETA apstiprināja Jelgavas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dace Kaņepone.

Saslimušie ir mazākie bērni - pirmsskolēni un sākumskolas klašu skolēni. Pirmais saslimšanas gadījums konstatēts pirmsskolas grupā.

Kaņepone skaidroja, ka notikušais izmeklēts, turklāt izglītības iestādē veikti arī nepieciešamie drošības pasākumi - informēti bērnu vecāki, paņemtas analīzes, telpu dezinfekcija.

"Iesaistītas bija visas nepieciešamās uzraugošās institūcijas. Konsultējoties ar tām, arī veikti visi preventīvie pasākumi slimības tālākai izplatībai. Cik zināms un cik ļauts analizēt cēloņus, tad slimības cēlonis ir konkrētu bērnu dzīvesvietā. Pašlaik var teikt, ka inficējušies ir astoņi, cits no cita vai visi no viena - tas ir debatējams jautājums," komentēja pašvaldības pārstāve.

Pašvaldībā uzsver - lai gan saslimšanai nav saistības ar skolas ēdnīcu, arī tur veikti visi drošības pasākumi. Proti, notikusi dezinfekcija, trauku dvieļu nomaiņa uz vienreizlietojamiem dvieļiem. Savukārt vecākiem sniegtas informatīvās konsultācijas ar lūgumu vērot savas atvases un par simptomiem nekavējoties ziņot.

Pārtikas un veterinārā dienesta Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere aģentūrai LETA skaidroja, ka dienests ir veicis pārbaudi virtuvē, kas nodrošina ēdināšanu gan Svētes pamatskolas, gan bērnudārza audzēkņiem, un pārbaudes laikā virtuvē nav konstatēti tādi pārkāpumi, kas varētu būt saistāmi ar saslimšanas gadījumiem. Laboratoriskajai izmeklēšanai tika nosūtīti virsmu nomazgājumu paraugi, un analīžu rezultāti neuzrāda problēmas. Paņemti arī pārtikas izejvielu paraugi, kuru analīžu rezultāti gaidāmi tuvākajās dienās.

Epidemioloģisko izmeklēšanu par saslimšanas gadījumiem veic Slimību profilakses un kontroles centrs, kura eksperti skaidro saslimšanas iemeslus.

pievienots PVD komentārs

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas