Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Atstādināts Jūrmalas veselības un sociālās aprūpes centra Sloka vadītājs

No Jūrmalas pašvaldības pārziņā esošā SIA Veselības un sociālās aprūpes centrs Sloka vadītāja amata atstādināts ilggadējais tā vadītājs Aivars Smagars. Viņa vietā iecelts partijas Saskaņa pārstāvis Boriss Doņņikovs, aģentūrai LETA apstiprināja Jūrmalas domes pārstāve Zane Leite.

Viņa paskaidroja, ka Smagars no amata atstādināts saistībā ar pienākumu nepienācīgu izpildi. "Audits un iekšējās revīzijas pārbaude kapitālsabiedrības vadībā konstatēja neatbilstības un būtiskus trūkumus - kopumā 22 - kas ilgstošā laika periodā netika novērsti," sacīja Leite, norādot, ka jaunais valdes loceklis amatā iecelts ar atbilstošu kvalifikāciju, proti, Doņņikovs ir medicīnas doktors.

Kā aģentūrai LETA pauda nu jau bijušais centra vadītājs Smagars, viņaprāt, šis ir pilsētas mēra Gata Trukšņa (ZZS) personisks lēmums un konstatētie pārkāpumi ir tikai formāls iemesls viņa atlaišanai. "Es viņu necienu un nekad to neesmu slēpis. Kad biju Gada cilvēks Jūrmalā, speciāli negāju uz apbalvošanas ceremoniju, lai tikai nebūtu Truksnim jāspiež roka. Jūrmalas izzagšana, dzeršana, pļēgurošana - man tas viss nav saprotams un tuvs un šis konflikts starp mums ir jau gadus piecus sešus," sacīja Smagars.

Viņš pastāstīja, ka centrā ieradusies revīzijas komisija, kura konstatējusi, ka Smagars nespēj vadīt centru, jo neprot pietiekami korekti kontrolēt grāmatvedību. Smagars centra vadītājs bija 12 gadus, taču norāda, ka kamēr pilsētu vada pašreizējais mērs, amatā atgriezties negrib, lai gan tas ilgus gadus esot bijis viņa sirdsdarbs.

Portāls www.lsm.lv ziņo, ka Doņņikovs amatā iecelts uz pagaidu laiku, kamēr konkursa kārtībā tiks izvēlēts jaunais valdes loceklis. Domē gan norādīja, ka konkursa izsludināšanas laiks pagaidām nav noteikts.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) mājaslapā atrodamā informācija liecina, ka Doņņikovs Saskaņai desmit gadu laikā kopumā saziedojis 12 000 eiro.

Savukārt, portālā Firmas.lv atrodamajos neatkarīgo revidentu ziņojumos gan centra darbībā nekādi pārkāpumi konstatēti nav. 2016.gadā centra apgrozījums bijis 1,28 miljoni eiro, taču tas darbojies ar 19 800 eiro zaudējumiem. Centrs pilnībā pieder Jūrmalas pašvaldībai.

Top komentāri

saskaņietim vajadzēja vietu
s
un ZZS Truksnis atlaida pie koalīcijas partijām nepiederošo Smagaru. Tas ir tikai normāli.
ZZS un Saskaņa rullē!
Z
Ļoti skaista sadraudzība
Kā tā?
K
Datums Zaļo un Zemnieku savienība Nauda EUR 5000.00 Aivars Smagars 280154-***** 06.05.2014 Cik tad ilgi konfliktē?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas