Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +5 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Audzis ar Covid-19 saslimušo skaits Smiltenes vidusskolā

Pagājušās nedēļas nogalē audzis ar Covid-19 saslimušo skaits Smiltenes vidusskolā, aģentūru LETA informēja Smiltenes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Marita Mūze.

Kā vēstīts, 4.novembrī skolotājai, kura strādā Smiltenes vidusskolas Dārza ielas 17 ēkā, tika atklāta saslimšana ar Covid-19, tādēļ 6.novembrī siekalu testus veica vēl 29 skolas darbinieki, kuri strādā Dārza ielas ēkā. Kopumā tests ir veikts vairāk nekā 100 skolas pedagogiem un darbiniekiem.

Sestdien saņemti testēšanas rezultāti, kas liecina, ka sešiem pedagogiem, vienai darbiniecei un vienam skolēnam, kuram tests tika veikts pēc vecāku lūguma, ir pozitīvs Covid-19 testa rezultāts, sacīja Mūze.

Viņa uzsvēra, ka pēc Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) ieteikuma, visiem skolēniem, kam mācības notiek Dārza ielas 17 ēkā, jāatrodas mājas karantīnā, vecākiem šajā situācijā jārīkojas atbilstoši valstī noteiktajiem ierobežojumiem.

Patlaban visiem Dārza ielas ēkas skolas pedagogiem un darbiniekiem jāatrodas karantīnā, stingri ievērojot visus valstī noteiktos ierobežojumus un piesardzības pasākumus.

Smiltenes vidusskolas direktore Ilze Vergina norādīja, ka pašlaik ir ļoti svarīgi veikt skolēnu, kam mācības notiek Dārza ielā, testēšanu.

Viņa aicināja visus vecākus būt atbildīgiem ne tikai par savu bērnu veselību, bet arī par citu bērnu un līdzcilvēku veselību, un piekrist veikt bērnam testu, lai pēc iespējas ātrāk būtu iespējams noteikt vīrusa klātbūtni cilvēka organismā.

"Ja sākumā testēšanai nepiekritāt, bet pēc tam domas mainījāt, lūgums vēlreiz atbildēt uz e - klasē izsūtīto vēstuli ar jautājumu, vai piekrītat bērna testēšanai," sacīja direktore.

Tā kā pieprasījums pēc testiem valstī ir ļoti liels, nav zināms, kad Smiltenē būs iespējams tos veikt. Tiklīdz saņemsim ziņu, ka testu iespējams veikt, vecāki e-klasē tiks informēti par laiku un vietu testa veikšanai, piebilda Vergina.

Kā vēstīts, pirms nedēļas divām Smiltenes vidusskolas pirmsskolas grupām - "Pūcītes" un "Taurenīši" - bija noteikta mājas karantīna.

Ņemot vērā to, ka pirmsskolas izglītības grupa "Mārītes" atrodas vienā ēkas daļā, ir viena ieeja un koplietošanas telpas ar karantīnā noteiktām grupām, no 2.novembra arī šiem bērniem tika noteikts attālinātais mācību process. Nepieciešamības gadījumā tiks nodrošināta bērna atrašanās dežūrgrupā, norādīja pašvaldībā.

Pašvaldība aicināja pārējo pirmsskolas grupu bērnu vecākus izvērtēt bērnudārza apmeklējumu šajā laikā. Novērst inficēšanās riskus ir katra paša atbildība un rīcība, tāpēc pašvaldība aicina izturēties atbildīgi un būt saprotošiem pret šiem izglītības iestādes noteiktiem drošības pasākumiem.

Saskaņā ar SPKC datiem divu nedēļu kumulatīvais Covid-19 saslimušo skaits Smiltenes novadā ir konstatēts 13 gadījumos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas