Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Augulis: Ceļu caurbraukšanu nodrošinās, tiklīdz kritīsies ūdens līmenis

"Galvenais ir pēc iespējas ātrāk nodrošināt, ka visi ceļi ir caurbraucami. Uzturētāji uzsāks darbus, tiklīdz kritīsies ūdens līmenis," svētdien, apmeklējot plūdos skartos reģionus Latgalē, norādīja satiksmes Uldis Augulis (ZZS).

"Kad visi plūdos cietušie ceļi būs salaboti, tik lemts, vai šo neplānoto darbu dēļ būs nepieciešams papildu finansējums citiem ikdienas uzturēšanas darbiem," pauda Augulis, un uzsvēra, ka jebkurā gadījumā no sākuma tiks sakārtoti cietušie ceļi un tikai tad lemts par papildu līdzekļu piešķiršanu.

Vizītes laikā ministrs, kopā ar VAS Latvijas Valsts ceļi valdes priekšsēdētāju Jāni Langi un VAS Latvijas autoceļu uzturētājs (LAU) valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju Gunti Karpu apsekoja šoseju starp Kārsavu un Rēzekni (A134), kura 24.augusta vakarā tika pārrauta posmā pie Mežvidiem, kā arī atsevišķus vietējos autoceļus un reģionālo autoceļu Viļaka - Kārsava (P45). Vietējam autoceļam Mērdzene - Čeri (V534) ir izskalota caurteka, kuru būs nepieciešams mainīt, satiksme ceļa posmā pie Mērdzenes ir slēgta. 

Karps norādīja, ka atlikušajos slēgtajos autoceļu posmos darbus varēs uzsākt tad, kad ūdens līmenis būs krities un ceļi nebūs pārmitrināti.

Šobrīd satiksme aizvien ir slēgta septiņu valsts autoceļu posmos

Lange informēja, ka patlaban Latgalē satiksme ir ierobežota vēl uz sešiem valsts vietējās nozīmes autoceļiem, kā arī uz viena reģionālā autoceļa Viļaka - Kārsava (P45), kuram plūdi ir nodarījuši vislielākos postījumus, un tā atjaunošanai būs nepieciešams visilgākais laiks un lielākie finanšu līdzekļi. Ceļa pārrāvuma dēļ vietējiem iedzīvotājiem nav iespējama pārvietošanās, tāpēc svētdien tika nolemts pārrāvuma vietā pie Pazlaukas izbūvēt pagaidu laipu gājējiem. 

Patlaban ir slēgti šie vietējās nozīmes autoceļu posmi: 

  • V(469) Tilža - Baltinava
  • V(478) Upītes - Demerova
  • V(534) Mērdzene - Čeri
  • V(499) Rogovka - Mežvidi - Pušmucova
  • V(507) Seļekova - Degļeva - Koliševa  
  • V(531) Salnava - Motriņa

Top komentāri

Dāvis
D
Augulis pauda, norādīja un secināja. Tur nebija neviena vārda tāda ko nebūtu iepriekš teikuši vietējie inženieri. Inženieri vienīgi vēl teica ka vajag naudu, lai ceļi būtu braucami.
Dāvis
D
Ja caurtekas krievu laikā liktas, tad to projektētāji vairs tikai Dievam var par to atbildēt. Ja kaut mazāk par miljonu būtu nozagts Dienvidtiltu būvējot un to naudu Latgales caurtekās ieliktu, nekādam ministram nebūtu no Rīgas jāizkustas, pietiktu ar naudu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas