Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Cauni atbrīvo no Jelgavas novada domes priekšsēdētāja amata

Trešdien no amata atbrīvots Jelgavas novada domes priekšsēdētājs Ziedonis Caune (LZS), kurš iepriekš bija paziņojis par atkāpšanos no amata.

Sēdē par neuzticības izteikšanu pats Caune piedalījies nav, jo atrodas neplānotā prombūtnē. Par viņa atbrīvošanu no amata nobalsoja 11 domnieki, četri bija pret, bet trīs balsojumā nepiedalījās.

Septiņu deputātu rosinātais priekšlikums tika iesniegts jau 21.decembrī. Atsaucoties uz likuma "Par pašvaldībām" 65.panta ceturto daļu, ārkārtas sēde par šo jautājumu būtu jāsasauc divu nedēļu laikā kopš priekšlikuma iesniegšanas, ja tajā laikā nav paredzēta domes kārtējā sēde, un, ņemot vērā, ka ārkārtas sēde līdz šim netika sasaukta, jautājums iekļauts domes kārtējās sēdes darbakārtībā. Domē skaidroja, ka šodien noritēja vēl decembrī plānotā un nenotikusī domes sēde, kas dažādu organizatorisku iemeslu dēļ nevarēja noritēt gada nogalē.

Tāpat šodienas ārkārtas sēdē, kas notika pirms kārtējās domes sēdes, deputāti ar 11 balsīm "par", četrām "pret" un trim atturoties, atbalstīja grozījumus Pašvaldības nolikumā, nosakot secību, kādā domes priekšsēdētāja pienākumus pildīs priekšsēdētāja vietnieki.

Ar šo lēmumu ir noteikts, ka gadījumos, ja domes priekšsēdētājs ir neplānotā prombūtnē, ir atlaists vai atkāpies, viņa pienākumus pilda domes priekšsēdētāja vietnieks izglītības, kultūras un sporta jomā. Šajā amatā pašlaik ir Andris Ozoliņš (NA). Savukārt domes priekšsēdētāja un domes priekšsēdētāja vietnieka izglītības, kultūras un sporta jomā vienlaicīgas prombūtnē gadījumā priekšsēdētāja pienākumus pildīs priekšsēdētāja vietnieks attīstības un infrastruktūras uzturēšanas jomā, un šo amatu pašlaik ieņem Oskars Cīrulis (NA). Tad, ja vienlaikus visi iepriekš minētie vadītāji būs prombūtnē, priekšsēdētāja pienākumus pildīs priekšsēdētāja vietniece sociālajos un labklājības jomā, un šo amatu ieņem Ilze Vītola (LZS).

Grozījumi pašvaldības nolikumā stājas spēkā nākamajā dienā pēc to parakstīšanas.

LETA jau ziņoja, ka novada domes deputāti iepriekš rosināja sasaukt domes ārkārtas sēdi Caunes uzticības balsojumam.

Politiska spiediena dēļ decembra beigās Caune paziņoja, ka atkāpsies no amata pēc pašvaldības budžeta apstiprināšanas, uzskatot, ka tas viņa vadībā ir būtisks kopīgi paveicamais darbs, lai novada pašvaldība varētu veiksmīgi turpināt. Caunes rīcība izriet no politiskā spiediena, ņemot vērā politisko spēku samēra pārbīdi Jelgavas novada domē.

Domes priekšsēdētājs apgalvoja, ka šāds spiediens tiekot izdarīts - gan pierādāms, gan nepierādāms - arī uz izpildvaras pārstāvjiem.

"Politiskās intereses, ar ko deputāti veidoja savstarpējās vienošanās tūlīt pēc vēlēšanām, vainagojas ar stratēģiskiem soļiem varas pozīciju nostiprināšanā un politiskās ietekmes veidošanai jau apvienotā novada domes darbam un ietekmei izpildvaras veidošanā," iepriekš skaidroja Caune.

LETA jau vēstīja, ka Jelgavas novada domes deputāti domes ārkārtas sēdē nolēma uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku no amata atstādināt izpilddirektori Līgu Lonerti.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kavējas vilcieni Saulkrastu virziena līnijā

Piektdienas pēcpusdienā signalizācijas sistēmas traucējumu dēļ kavējas vilcieni Saulkrastu virziena dzelzceļa līnijā, liecina VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) publiskotā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas