Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Ceturtdien notiks pikets Kuldīgas slimnīcas atbalstam

Ceturtdien plkst.10.30 pie Kuldīgas novada domes notiks pikets Kuldīgas slimnīcas atbalstam, portālu Diena.lv informēja Kuldīgas novada pašvaldības pārstāve Anita Zvingule.

Jau ziņots, ka nepietiekamā finansējuma dēļ Kuldīgas slimnīca no 1.septembra plāno pārtraukt akūto pacientu uzņemšanu iestādē.

Piketā piedalīsies Kuldīgas, Aizputes, Alsungas, Skrundas, Saldus, Brocēnu un citu novadu iedzīvotāji un pacienti. A.Zvingule norādīja, ka piketā, visticamāk, piedalīsies vairāki simti cilvēku, kuri pulcēsies Kuldīgas Rātslaukumā, lai "cīnītos par savu slimnīcu".

"Lai Kuldīgas slimnīca arī turpmāk var pastāvēt un sniegt neatliekamo medicīnisko palīdzību kā līdz šim, mums kopīgiem spēkiem jāpanāk, lai Veselības ministrijai ir vienlīdzīga attieksme pret visām slimnīcām Latvijā un to veiktais darbs tiek atbilstoši un taisnīgi apmaksāts," uzskata Latvijas Veselības un sociālo darbinieku arodbiedrība un Kuldīgas slimnīcas arodorganizācija.

Kuldīgas novada domē plkst. 11.00 sāksies Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas izbraukuma sēde, lai risinātu Kuldīgas slimnīcas jautājumu. Sēdē aicināts piedalīties veselības ministrs Juris Bārzdiņš, speciālisti no Veselības ministrijas, Veselības norēķinu centra, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta vadība, kā arī slimnīcu un pašvaldību vadītāji no visa Kurzemes novada.

Kuldīgas novada pašvaldība ir neizpratnē par Veselības ministrijas plānoto šā gada neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMP) pacientu skaita samazinājumu Kuldīgas slimnīcā, zinot, ka nav iemesla prognozēt divas reizes mazāku pacientu skaitu, salīdzinot ar 2010. gadu. "Pacientus turpinām uzņemt iepriekšējā gada līmenī, turklāt vispārējais pacientu stāvoklis ir smagāks, slimības ielaistākas. Uzņemšanas nodaļai nav iespēju būtiski ierobežot stacionāro NMP pacientu skaitu, jo pacienti tiek nosūtīti uz slimnīcu ar speciālistu atzinumiem, atvesti ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta brigādēm vai ierodas paši traumu vai saslimšanu rezultātā," situāciju komentēja Kuldīgas slimnīcas vadītājs Ivars Eglītis. Veselības ministrija plānoja, ka šogad ārstēšanu apmaksās 2208 pacientiem, taču šādu skaitu slimnīca līdz šim brīdim jau ir uzņēmusi.

Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa skaidroja, ka starp slimnīcām ir negodīga finansējuma sadale - Kuldīgas slimnīcā vienu NMP pacientu var ārstēt vidēji par 92 latiem, kamēr Liepājas reģionālajai slimnīcai par identisku NMP pacienta ārstēšanu paredzamais finansējums šogad būs ap 220 latiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šorīt pārbaudīs trauksmes sirēnas

Pirmdien no plkst.10 līdz plkst.10.08 visā valstī uz trīs minūtēm tiks iedarbinātas trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas