Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Daugavpils Pašvaldības policijas darbiniekam konstatēts Covid-19

Jaunā koronavīrusa izraisītā saslimšana Covid-19 konstatēta kādam Daugavpils Pašvaldības policijas darbiniekam, taču tas neesot ietekmējis likumsargu darbu, aģentūrai LETA apliecināja policijas vecākais inspektors Andris Dunskis.

Viņš neprecizēja saslimušā darbinieka amatu, taču skaidroja, ka policija rīkojusies atbilstoši Slimību profilakses un kontroles centra norādījumiem. Ir daži darbinieki, kam noteikta pašizolācija, taču tas neietekmējot policijas darbu, jo pašvaldības policijai ir veiksmīga sadarbība ar Valsts policiju, un sabiedriskā kārtība tiek nodrošināta, pauda Dunskis.

Tāpat pēc notikušā testi uz Covid-19 veikti visiem policijas darbiniekiem, un tie bijuši negatīvi.

Dunskis uzvēra, ka arī pirms šī gadījuma konstatēšanas ir sekots līdzi darbinieku veselības stāvoklim, mērīta temperatūra. Darbā ar iedzīvotājiem policisti izmanto sejas aizsargmaskas, tiek nodrošināti arī dezinfekcijas līdzekļi.

Policijas apkopotā informācija liecina, ka pagājušajā nedēļā par iespējamiem izsludinātā ārkārtas stāvokļa ierobežojumu pārkāpumiem Pašvaldības policija saņēma kopumā 35 izsaukumus.

Saistībā ar pilsētas domes aizliegumu apmeklēt bērnu rotaļu laukumus policijas darbinieki īstenoja profilaktiska rakstura pārrunas ar 23 personām, vēl ar 78 personām runāts par pulcēšanās aizlieguma neievērošanu. Par ārkārtējās situācijas un izņēmuma stāvokļa laikā noteikto ierobežojumu un aizliegumu pārkāpšanu noformēti 32 administratīvā pārkāpuma protokoli.

Dunskis stāstīja, ka lielākie pulcēšanās un distances ievērošanas ierobežojumu pārkāpēji ir jaunieši. Policija turpina saņemt izsaukumus arī par ģimenes konfliktiem, un tiek ziņots arī par iespējamiem ārkārtējās situācijas ierobežojumu pārkāpumiem, pulcējoties dzīvokļos.

Administratīvo pārkāpumu kodekss par ārkārtējās situācijas vai izņēmuma stāvokļa laikā noteikto ierobežojumu vai aizliegumu pārkāpšanu paredz naudas sodu fiziskajām personām no desmit līdz 2000 eiro, bet juridiskajām personām - no 140 līdz 5000 eiro.

Kā iepriekš skaidroja policija, administratīvās lietvedības sākšana automātiski nenozīmē, ka personai tiks piemērots sods. Policija vispirms noskaidro apstākļus un tikai tad pieņem lēmumu.

 

Top komentāri

Sodīt ar 2000 euro
S
jo noteikti ir pārkāpis tuvošanās noteikumus, citādi nevarēja inficēties
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ar likumu garantēs skaidras naudas pieejamību

Valdība otrdien atbalstīja grozījumus Kredītiestāžu likumā, kuru mērķis ir nodrošināt skaidrās naudas pieejamību iedzīvotājiem visā Latvijas teritorijā, nosakot minimālās prasības pakalpojumam, kura r...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas