Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Eigims zaudē mēra krēslu

Ceturtdien no amata atstādināts Daugavpils mērs Rihards Eigims (Mūsu partija). Deviņi no 15 domes deputātiem bija parakstījušies par pieprasījumu Daugavpils domes sēdē lemt par Eigima atbrīvošanu no amata. Domes sēdē diskusijas par šo jautājumu nebija, lēmums tika pieņemts dažu minūšu laikā. Eigima atbrīvošanu atbalstīja 11 deputāti, tostarp seši deputāti no Latgales partijas, četri no partijas Saskaņa, kā arī Eigima pārstāvētās Mūsu partijas deputāte Līvija Jankovska.

Kā ziņots, Daugavpils domē ir pārstāvētas trīs partijas. Koalīcijā līdz šim strādāja četri Mūsu partijas deputāti un seši Latgales partijas deputāti, tomēr oktobrī Latgales partija paziņoja par izstāšanos no koalīcijas ar mēra Eigima pārstāvēto Mūsu partiju.

Latgales partijas priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis toreiz teica, ka tādējādi koalīcija pilsētas domē vairs nedarbojas. Nu Lāčplēsis Eigima atstādināšanu skaidro ar "rūpēm par Daugavpils attīstību, un lēmums paust neuzticību Eigimam tika pieņemts "ne tik daudz skatoties uz pagātni, cik domājot par nākotni".

"Pēdējā gada laikā nav sākti nekādi būtiski jauni projekti, nav notikusi līdzekļu piesaiste, bet nepārtraukti pienāk informācija, ka ir apdraudēta esošo lielo projektu virzība. Lēmums tika pieņemts, lai pašvaldība spētu strādāt uz attīstību," pauda Lāčplēsis.

Par tālāko Daugavpils domes darbu gaidāmas deputātu un partiju pārstāvju pārrunas. Lāčplēsis izteica cerību, ka partijas spēs vienoties par darbspējīgu domes vadību.

Pagaidām nav zināms neviens konkrēts pretendents uz domes vadītāja amatu, jo konkrētas sarunas vēl nav notikušas, tomēr Lāčplēša politiskais spēks ir gatavs apspriest dažādus domes vadības variantus.

Lāčplēsis atkārtoti pieļāva, ka gadījumā, ja partijām neizdosies vienoties par turpmāko rīcību, pēc diviem mēnešiem būs jādomā par ārkārtas vēlēšanām.

Saskaņas deputāts Andrejs Elksniņš aģentūrai LETA jau oktobrī pauda, ka vienīgā izeja, lai Daugavpils dome varētu strādāt konstruktīvi, ir atkārtotas domes vēlēšanas.

(papildināta visa ziņa)

Top komentāri

Ilona Kulda
I
Saskaņa cīnās par varu Daugavpilī
pepe
p
Lāčplēsis gāž Melno bruņinieku...
bet, biedri Udo:
b
Eigims tak nemāk latviski...Ko tad viņam darīt mēra krēslā? Tas ir pret visiem mūsu bolseviki pamatprincipiem...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas