Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 8. septembris
Ilga

Jelgavas novada dome turpinās darbu bez priekšsēdētāja

Pagaidām Jelgavas novada dome turpinās darbu bez priekšsēdētāja, jo arī balsošanas otrajā kārtā trešdien domes priekšsēdētāju ievēlēt neizdevās.

Otrajā vēlēšanu kārtā balsošana notika tikai par Andri Ozoliņu (LZP). Taču viņš ieguva tikai astoņu deputātu atbalstu. Balsojumā piedalījās visi 19 domnieki.

Jau ziņots, ka amatam virzīti divi kandidāti - bijušais Ozolnieku mērs Ozoliņš un pirmo sasaukumu domē strādājošais Emīls Dobrājs (LA).
Dobrāju amatam virzīja bijušais novada mērs Madars Lasmanis (LA), raksturojot, ka viņam ir zināšanas un prasmes, lai ieņemtu domes priekšsēdētāja amatu.
 
Savukārt Ozoliņu izvirzīja Jānis Kažotnieks (LZP), uzsverot, ka kandidāts jau ir vadījis pašvaldību. "Tā ir īstā izvēle, lai ar šo novadu notiktu labas lietas," aicināja domnieks.
 
Dobrājs saņēma sešu kolēģu atbalstu, bet Ozoliņš - astoņu deputātu balsis. Līdz ar to pirmajā kārtā domes priekšsēdētājs nav ievēlēts.
Balsošanai otrajā kātā virzīta tikai Ozoliņa kandidatūra.
Jau ziņots, ka septiņi Jelgavas novada domes deputāti iesnieguši domē priekšlikumu par ārkārtas domes sēdes sasaukšanu priekšsēdētāja ievēlēšanai.
 
Iesniedzēji norāda, ka Jelgavas novada dome vairāk nekā divus mēnešus nav ievēlējusi domes priekšsēdētāju, kas ir viens no Pašvaldību likuma 70.pantā minētajiem iemesliem domes atlaišanai. "Situācija, ka pašvaldības dome ilgstoši darbojas bez domes priekšsēdētāja, ir steidzami jānovērš," pausts iesniegumā.
 
Kopš 3.aprīļa, kad par atkāpšanos paziņoja līdzšinējais domes priekšsēdētājs Madars Lasmanis (LA), ir aizvadītas vairākas, tostarp ārkārtas domes sēdes, taču jautājums par domes vadību tajās nav bijis iekļauts.
 
Lasmanis par atkāpšanos no amata paziņoja 3.aprīlī, aptuveni stundu pirms Jelgavas novada domes sēdes, kurā bija paredzēts skatīt septiņu deputātu pieprasījumu atbrīvot viņu no amata saistībā ar divdomīgu video, kurā bija redzams, kā Lasmanis, attālināti vadot domes Budžeta komisijas sēdi no automašīnas, pievēršas kādas sievietes kājām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas