Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Jelgavas novadā par 2,8 miljoniem eiro rekonstruēs piecu ceļu posmus

Jelgavas novada pašvaldība īstenos projektu Jelgavas novada lauku ceļu infrastruktūras pārbūve 2.kārta, piecu ceļu posmu rekonstrukcijā ieguldot 2 840 739 eiro, lēmusi novada dome. Pašvaldība piedalīsies Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) projektu konkursā, lai uzlabotu lauku ceļu infrastruktūru, tā veicinot uzņēmējdarbības attīstību un apdzīvotības saglabāšanos.

Pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļā skaidroja, ka Sesavas pagastā paredzēta ceļa Mednieki-Dravnieki Nr.8 pārbūvē, Līvbērzes pagastā tiks pārbūvēts ceļš Bāči-Jānīšu karjeras Nr.32. Kalnciema pagastā darbi notiks Purmaļu ceļā Nr.32, bet Elejas pagastā tik rekonstruēts ceļš Bauskas šoseja-Ozolmuiža-Daumanti Nr.40. savukārt Glūdas pagastā pārmaiņas piedzīvos ceļš Dobeles šoseja-Līvbērzes ceļš Nr.115. Kopējais pārbūvējamo ceļu garums ir 7,6 kilometri, taču tas tiks precizēts pēc būvprojektu izstrādes.

"Uzlabojot Jelgavas novada iedzīvotājiem un uzņēmējiem pieejamās infrastruktūras kvalitāti, pašvaldība ik gadu veic ielu un ceļu sakārtošanas darbus. Starp šī gada lielākajiem projektiem noteikti jāpiemin lauku ceļu pārbūves projektu, kā rezultātā būtiski uzlabosies piecu ceļu tehniskais stāvoklis, nodrošinot novecojušās ceļu virskārtas demontāžu un jaunas pamatkārtas un virskārtas izbūvi, tāpat arī meliorācijas sistēmu pārbūvi, grāvju rakšanu un pārtīrīšanu. Būvprojektu tāmes paredz veikt arī ceļiem piegulošās teritorijas labiekārtošanu - veco koku un krūmu izzāģēšanu, kā arī apzaļumošanu un nogāžu nostiprināšanu -," skaidroja pašvaldības infrastruktūras projektu vadītāja Anita Skubiļina.

Plānots, ka projekta rezultāti pozitīvi ietekmēs ne tikai iedzīvotāju pārvietošanās kvalitāti, bet arī vairāk nekā 20 novada uzņēmēju saimnieciskajai darbībai nepieciešamās ceļu infrastruktūras uzlabošanos.

"Jāsaprot, ka vairums pašvaldības ceļu ir būvēti 20. gadsimta sešdesmitajos līdz astoņdesmitajos gados, atbilstoši tā laika tehniskajām prasībām, līdz ar to, mainoties transporta pārvadājumu specifikai, vienkāršas remonta metodes kļūst neefektīvas. Jomas profesionāļi atzīst, ka bieži vien nolietoto ceļu posmu uzlabošanai gan finansiāli, gan tehniski labākais risinājums ir pārbūve, kas tiks īstenota arī konkrētā projekta gaitā," informēja projektu vadītāja.

Projekta īstenošanai nepieciešamais finansējuma apmērs ir 2 840 739 eiro, tai skaitā ELFLA finansējums 1 297 000 eiro un pašvaldības līdzfinansējums 1 543 739 eiro. Projekta īstenošanai nepieciešamo pašvaldības līdzfinansējumu paredzēts nodrošināt, ņemot aizņēmumu Valsts kasē.

Iepriekš, apgūstot projektam Jelgavas novada lauku ceļu infrastruktūras pārbūve piešķirto finansējumu 4 000 000 eiro apmērā, veikta astoņu novada lauku ceļu pārbūve, savukārt šogad pašvaldībai piešķirtais ELFLA finansējums 1 297 000 eiro apmērā ir kā papildu finansējums. Līdz ar to divu gadu laikā pašvaldībai piešķirtais ELFLA finansējums 5 297 000 eiro apmērā būs ieguldīts visos Jelgavas novada pagastos, katrā no tiem pārbūvējot pa vienam ceļam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas