Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Karolu tomēr "nenomet"

Talsu novada domes priekšsēdētājs Dainis Karols (LZS) saglabājis savu amatu, jo Daiga Feldmane (LRA), kura iepriekš parakstījusi pieprasījumu par neuzticības izteikšanu novada mēram, balsojumā savu viedokli mainījusi. Karola atbrīvošanu ceturtdien domes sēdē atbalstīja astoņi deputāti, bet deviņi bija pret šādu lēmumu.

Tāpat domes sēdē ar vienbalsīgu atbalstu no amata atbrīvots pašvaldības izpilddirektors Modris Jaunvalks, kurš pats iesniedza atlūgumu. Vairāki deputāti pirms balsojuma pauda viedokli, ka iesniegumu no izpilddirektora gaidījuši jau pirms pusgada vai par gada, jo darbs pašvaldībā neesot noticis.

Arī Karols atzina, ka Jaunvalka uzteikums nav bijis negaidīts, taču svarīgi bijis pirms tam nostiprināt izpildvaru, kas arī darīts, amatā ieceļot izpilddirektora vietnieci.

Jau vēstīts, ka seši no Talsu novada domes esošās koalīcijas deputātiem iesniedza pieprasījumu par neuzticības izteikšanu novada domes priekšsēdētājam Karolam. Deputāti pieprasīja kārtējās Talsu novada domes sēdes darba kārtībā iekļaut jautājumu par neuzticības izteikšanu mēram.

2017. gadā pašvaldību vēlēšanās Talsu novadā tika ievēlēti 17 deputāti, kas pārstāv astoņas partijas. Lai panāktu domes priekšsēdētāja atcelšanu no amata, par šādu lēmumu bija jānobalso deviņiem deputātiem.

Īsi pirms paredzētā neuzticības balsojuma domes priekšsēdētājam Karolam tika saņemts Jaunvalka atlūgums. Viņš savu lēmumu pamato ar domē izveidojušos politisko situāciju.

Top komentāri

ko tad piesolīja?
k
ka tā pēkšņi mainīja viedokli? Naudu, amatu pašai vai kādam radam, vai vēl ko labāku?
kl
k
Acis spīd no amata...
sviests
s
Izpilddirektora vietniece, kura nupat sākusi strādāt, nekad iepriekš nav strādājusi pašvaldībā. Tad uz viņu tagad grib balstīt visus saimnieciskos darbus?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas