Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Liepājā konstatē pārkāpumus pirotehnisko izstrādājumu pārdošanā

Aizvadītā gada izskaņā policija Liepājā ir konstatējusi pārkāpumus pirotehnisko izstrādājumu tirdzniecībā, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova.

Liepājā trīs licencētās pirotehnisko izstrādājumu mazumtirdzniecības vietās netika ievēroti pirotehnisko izstrādājumu aprites noteikumi. Komersantiem noformēti divi administratīvā pārkāpuma protokoli, kā arī sākta viena administratīvā lietvedība.

Likumsargi konstatējuši, ka trīs tirdzniecības vietās Liepājā tirdzniecības telpā novietoti pirotehniskie izstrādājumi, kuru propelenta masa ir lielāka nekā atļauts, kā rezultātā pārkāpti Ministru kabineta noteikumi, kuri paredz, ka veikala tirdzniecības zālē novieto 1., 2. un 3.klases uguņošanas ierīces un T1 klases skatuves pirotehniskos izstrādājumus tādā daudzumā, lai to kopējā propelenta masa nebūtu lielāka par 20 kilogramiem.

Šajos gadījumos par ieroča, munīcijas, speciālā līdzekļa, civilām vajadzībām paredzētas sprāgstvielas vai spridzināšanas ietaises, uguņošanas ierīces vai skatuves pirotehniskā izstrādājuma vai šo priekšmetu sastāvdaļu komerciālās aprites noteikumu pārkāpšanu, ko izdarījusi juridiskā persona, kurai izsniegta speciālā atļauja (licence) attiecīgās komercdarbības veikšanai, uzliek naudas sodu juridiskajām personām no 35 līdz 1400 eiro, konfiscējot pārkāpuma priekšmetus vai bez konfiskācija.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Atļauju sistēmas grupa kopumā pārbaudījuši 11 licencētas pirotehnisko izstrādājumu mazumtirdzniecības vietas visā Kurzemē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas