Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Policistam par darba radara "aizņemšanos" un kukuļņemšanu piespriež nosacītu cietumsodu

Vidzemes rajona tiesa ir piespriedusi nosacītu cietumsodu un piespiedu darbu kādam ceļu policistam, kurš, izmantojot no darba "aizlienētu" radaru, neatļauti ķēris šoferus, noformējis viņiem viltotus protokolus un pieņēmis arī kukuli, liecina publiski pieejamais spriedums.

Spriedums liecina, ka policists notiesāts par vienu kukuļņemšanas epizodi un piecām dokumentu viltošanas epizodēm.

Tiesa policistam piesprieda nosacītu brīvības atņemšanu uz diviem gadiem, piespiedu darbu uz 310 stundām, atņemot uz diviem gadiem tiesības ieņemt valsts amatpersonas amatu. Tāpat viņam noteikts pārbaudes laiks uz diviem gadiem.

Spriedums liecina, ka Satiksmes uzraudzības rotas jaunākais inspektors 2016.gada septembrī ar dienesta automašīnu bez speciāla krāsojuma un pārvietojamo ātruma mērīšanas sistēmu MultaRadar C bija norīkots veikt ātruma ievērošanas kontroli Pārgaujas novada Stalbes pagastā.

Tā vietā, lai pildītu savus dienesta pienākumus norīkojumā norādītajā dislokācijas vietā, apsūdzētais patvaļīgi aizbrauca uz citu vietu Stalbes pagastā, kur ar patvaļīgi slepeni līdzpaņemto ātruma kontroles mērierīci Iskra-1 veica apdzīvotā vietā noteiktā braukšanas ātruma ievērošanas kontroli.

Šajā vietā par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu likumsargs apturēja kādu Valmieras virzienā braucošas automašīnas vadītāju. Sarunas laikā pirms protokola noformēšanas apsūdzētais no šofera pieņēma 10 eiro kukuli. Pēc kukuļa pieņemšanas apsūdzētais paziņojis, ka pārkāpējam izteiks brīdinājumu par transportlīdzekļa vadīšanu, nepiesprādzējoties ar drošības jostu, un atļāva viņam aizbraukt.

Apsūdzētais arī saņēma sodu piecās dokumentu viltošanas epizodēs. Vienā no epizodēm Līgatnes novadā viņš ar dienesta automašīnu par braukšanas ātruma pārsniegšanu apturējis automašīnas vadītāju. Nespējot pierādīt atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu, bet vēloties autovadītāju nepamatoti saukt pie administratīvās atbildības, policists noformējis viltotu protokolu, kurā ierakstījis patiesībai neatbilstošus faktus par administratīvo pārkāpumu - policists ierakstījis, ka šoferis gājis pa ceļa nomali bez atstarojošas vestes. Par izdarīto administratīvo pārkāpumu šoferim piemērots brīdinājums. Protokolu šoferis netika izlasījis un to parakstījis.

Citā epizodē ar patvaļīgi slepeni līdzpaņemto ātruma kontroles mērierīci Iskra-1 policists patvaļīgi bija devies uz ārpus dislokācijas paredzētu vietu. Arī šeit viņš veicis ātruma ievērošanas kontroli un par nepiesprādzēšanos ar drošības jostu apturējis kādu automašīnas vadītāju. Policists noformējis viltotu protokolu, ierakstot, ka šoferis nebija piesprādzējies, braucot pa kādu pavisam citu ceļu. Šoferim kā sods tika piemērots brīdinājums. Arī šajā gadījumā šoferis protokolu bija parakstījis, jo nebija to izlasījis.

Līdzīgi likumsargs rīkojies arī pārējos gadījumos.

 

Top komentāri

paņemt 10 euro - tas ir murgs!
p
Kādā badā ir jābūt? Saruna uz ceļa var būt tikai par simtiem un arī tad ļoti uzmanīgi
uzliek nenormālu plānu un brīnās,
u
ka ceļu policisti kasās par lietām, par kurām nevajadzētu kasīties. Katra nepamatota kasīšanās vairo naidu pret valsti.
Ekspatdriots
E
Ja gribi redzēt kā policija kasās atbrauc uz Madonu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas