Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte
Ģimenes ārste Daiga Leimane, kurai no 1. jūlija būs jāaprūpē arī divu kolēģu pacienti, ir pamatoti nobažījusies par lielo slodzi un pārstrādāšanās risku

Priekules novadā uz 4500 pacientiem - viena ģimenes ārste

No 1. jūlija Priekules novadā būs tikai viena ģimenes ārste, jo pensijā dodas ģimenes ārstes Margarita Asriance un Maija Retējuma, liecina SIA Priekules slimnīca valdes priekšsēdētājas Tatjanas Ešenvaldes paziņojums pašvaldības mājaslapā.

Tie pacienti, kuri bija pierakstīti pie ģimenes ārstēm Asriances un Retējumas un ir deklarēti Priekules novadā, automātiski tiks pierakstīti pie ģimenes ārstes Daigas Leimanes, kuras aprūpē no 1. jūlija būs aptuveni 4500 pacientu. Centrālās statistikas pārvaldes dati liecina, ka šā gada sākumā Priekules novadā kopā dzīvoja 5067 iedzīvotāji.

Daktere Leimane aģentūrai LETA atzina, ka, būdama pirmspensijas vecumā, ir noraizējusies par tik lielu pacientu skaitu, kurus nu nāksies aprūpēt vienai.

"Tas draud ar pārslodzi, bet izvēles iespēju jau nav," sacīja Leimane.

Tiem pacientiem, kuri nav deklarēti Priekules novadā, būs jāmeklē jauns ģimenes ārsts attiecīgi savai deklarētajai dzīves vietai.

Papildus ģimenes ārstes Leimanes prakses vietai no 1. jūlija bijušās ģimenes ārstes Asriances prakses vietā būs atvērts feldšerpunkts, kur strādās sertificēta ārsta palīdze Vija Zīverte. Savukārt dakteres Leimanes ārsta praksē medicīnisko palīdzību sniegs bērnu medmāsa Sanita Jansone.

Feldšerpunkts apkalpos Priekules novada iedzīvotājus divus gadus, kamēr rezidente, ģimenes ārste Jekaterina Bulavkina pabeigs rezidentūru Liepājas slimnīcā, iegūs sertifikātu un pārņems praksi, noslēdzot līgumu ar Nacionālo veselības dienestu.

Veselības aprūpes pakalpojumu organizēšanas un samaksas kārtība paredz, ka ģimenes ārstam, kura praksē ir reģistrētas vairāk nekā 2000 personas, ir jānodrošina pieņemšanas laiks ne mazāk par 25 stundām nedēļā. Tai skaitā ne mazāk par 19 stundām nedēļā pamatpraksē, ja ģimenes ārstam ir vairākas pieņemšanas vietas.

Valsts par katru praksē reģistrēto personu ģimenes ārstam maksā kapitācijas naudu 1,92 eiro mēnesī.

Top komentāri

.
.
Tas nozīmē, ka Priekules pagastā dzīvo vai nu izcili pacietīgi, vai arī izcili veselīgi ļaudis. Varbūt vienkārši reģistrēti Priekules pagastā, bet faktiski dzīvo UK.
čiks
č
nu ir taču e-veseliba un divi grozi,uz papīra ar medicīnu viss uz ef,ef.............:(:(:(
P
P
Bišku pacietieties,piedzīvosim ,ka visi ārsti būs Rīgā vai ārzemēs.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kavējas vilcieni Saulkrastu virziena līnijā

Piektdienas pēcpusdienā signalizācijas sistēmas traucējumu dēļ kavējas vilcieni Saulkrastu virziena dzelzceļa līnijā, liecina VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) publiskotā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas