Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Rēzeknē ieviesīs pilsētnieku kartes

Rēzeknes pilsētas dome pieņēmusi lēmumu par Rēzeknieša kartes ieviešanu, kas iekļaus sevī Rēzeknes pilsētas iedzīvotāja karti un Rēzeknes pilsētas skolēna apliecību.

Kā aģentūru LETA informēja Rēzeknes pilsētas pašvaldībā, kartes tiks aktivizētas no 1.aprīļa, taču to izsniegšana sāksies jau no nākamās nedēļas.

Rēzeknieša kartes ieviešana tikusi apspriesta un pārdomāta vairāk nekā trīs gadus, veicot sagatavošanas darbus šīs idejas realizācijai. Rēzeknieša kartes īpašnieki varēs bez maksas braukt pilsētas sabiedriskajā transportā – Rēzeknes satiksmes autobusos. Tā dos arī citas priekšrocības, kuras tiks piešķirtas Rēzeknes iedzīvotājiem.

Lai saņemtu Rēzeknieša karti, iedzīvotājiem ir jāvēršas Rēzeknes pilsētas domes Iedzīvotāju apkalpošanas centrā, kur tiks apstiprināta deklarētā adrese, aizpildīts individuālais pieteikums un veikta apmaksa par karti, vai arī apstiprinātas tiesības saņemt to bez maksas. Rēzeknieša kartes īpašniekiem pieejamie pakalpojumi tiks aktivizēti divās dienās no kartes izsniegšanas brīža.

Paredzēts, ka Rēzeknieša kartes varēs iegādāties par maksu - četriem eiro. Rēzeknes administratīvajā teritorijā deklarētās personas, kas vecākas par 60 gadiem, pirmsskolas un skolas vecuma bērni, trūcīgās, maznodrošinātās un daudzbērnu ģimenes/personas, I, II un III grupas invalīdi karti varēs saņemt bez maksas.

Rēzeknes pilsētas skolēna apliecību bez maksas varēs saņemt arī tie pilsētā nedeklarētie bērni, kuri apmeklē Rēzeknes pilsētas pirmsskolas izglītības iestādes vai Rēzeknes pilsētas vispārējās izglītības iestādes.

Rēzeknieša kartes darbības termiņš būs pieci gadi.

Top komentāri

Trollis JT
T
Ja saprotu pareizi, tādā virzienā iedami , nonāks=im pie tā, ka tiks izdotas arī Viļānu, Varakļānu un Pušmucovas kartes. Nākošais solis - muitas maksa par Kombuļu pagasta šķērsošanu - ar zirgu viens eiro, bez zirga - divi eiro.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas