Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Sigulda lauzīs līgumu ar izglītības iestāžu ēdinātāju

"Šo pēcpusdien vadības sanāksmes laikā ir pieņemts lēmumus lauzt līgumu ar SIA Baltic Restaurants Latvia, kura sniedz ēdināšanas pakalpojumus visās pilsētas pirmsskolas izglītības iestādēs un četrās skolās. Lēmums pieņemts pēc Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) jaunākās informācijas par noņemto analīžu rezultātiem ēdināšanas blokos, kā arī par atkārtotiem PVD aizrādījumiem minēto izglītības iestāžu ēdināšanas blokos," portālu Diena.lv informēja Siguldas novada domē.

Piektdien, 20. septembrī, PVD dienests informēja, ka līdz šim veikto analīžu rezultāti liecina, ka šiga toksīnu producējošā baktērija E.coli nav atrasta nevienas Siguldas izglītības iestādes ēdināšanas blokā, tai skaitā arī tur strādājošiem darbiniekiem. Savukārt nomazgājumos, kas ņemti no pirmsskolas izglītības iestāžu Ieviņa un Saulīte pavāru rokām pēc to dezinficēšanas, ir konstatēta Staphylococcus aureus jeb zeltainā stafilokoka klātbūtne, savukārt divos nomazgājumu paraugos, kas ņemti no mazgāta un dezinficēta aprīkojuma virsmām bērnudārzā Saulīte un Siguldas 1. pamatskolā, lai izmeklētu tos uz higiēnas kritērijiem, konstatēta zarnu nūjiņu baktērijas klātbūtne.

Siguldas novada pašvaldības vadība lēmumu par līguma laušanu pieņēmusi, neskatoties uz to, ka atbildīgās valsts institūcijas joprojām nav atradušas smagās zarnu infekcijas slimības baktērijas izplatības cēloņus un joprojām pašvaldība gaida informāciju par salmonelozi izraisošās baktērijas - salmonellas - izcelsmi. Tāpat jāatzīmē, ka līdz šim pašvaldība no atbildīgajām institūcijām nav saņēmusi informāciju arī par to, ka darbinieku higiēnas problēmas ir veicinājušas slimību izplatīšanos izglītības iestādēs un ēdināšanas bloki, kuros pārtikas sagatavošanu veic SIA Baltic Restaurants Latvia, ir jāslēdz.

Izglītības iestādēs joprojām turpinās pastiprināti dezinfekcijas un personīgās higiēnas pasākumi ne tikai iestāžu koplietošanas telpās, bet arī pārtikas blokos, kuros strādā SIA Baltic Restaurants Latvia un kuros pastiprinātu uzraudzību veic Pārtikas un veterinārais dienests.

Vadības sanāksmē lemts, ka pašvaldības speciālistiem nekavējoties jāveic likumā noteiktās darbības līguma laušanai ar ēdināšanas pakalpojuma sniedzēju, kā arī normatīvos aktos noteiktā kārtībā jāmeklē pretendenti turpmākai ēdināšanas pakalpojuma sniegšanai Siguldas novada izglītības iestādēs.

Jau ziņots, ka līdz šim salmoneloze laboratoriski apstiprināta deviņiem, bet šiga toksīnu veidojošās zarnu nūjiņas izraisītā infekcija jeb STEC - pieciem bērniem no Siguldas puses.

Top komentāri

Itamars Toledano
>Sānuelsonis. Protams, konkurence ir ne tikai ASV, bet gan Krievijā, Ķīnā un Mongolijā arī. Bet no tās CIEŠ bērni (kā Siguldā). Tāpēc ēdiens ir jāgatavo uz vietas, un tad neviens vairs suņu gaļu neņems (jo PAŠIEM jāēd), un no mēsliem ēdienu negatavos.
Pesimiste
P
Ēdinātāju mainīs, bet pavāri paliks tie paši. Pieteiksies darbā pie jaunā ēdinātāja, jo nez vai daudz pavāri apkārt mētājas.
kataklizma
k
Vai pēc līguma lauzšanas jaunais līgums tiks noslēgts ar tiem pašiem vai tādiem pašiem bandītiem ar citu nosaukumu ?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas