Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Sociālās aprūpes centrā Mārsnēni atcelta karantīna

Sociālās aprūpes centrā Mārsnēni, kur iepriekš tika konstatēts plašs Covid-19 uzliesmojums, no šodienas ir atcelta karantīna, aģentūrai LETA pastāstīja centrā saimniekojošās biedrības Labāka rītdiena vadītāja Evija Jēkabsone.

Pēc viņas vārdiem, neskatoties uz to, ka karantīnas režīms ir atcelts, šodien viņa ir izdevusi rīkojumu, ka divas turpmākās nedēļas joprojām tiks ievēroti visi tie paši ierobežojumi, kas bija karantīnas laikā.

"Divi no mūsu klientiem turpina ārstēties Latvijas Infektoloģijas centrā, savukārt aprūpes centra darbinieki pakāpeniski atgriežas darbā, tikai vienam no viņiem vēl nav noslēgta darbnespējas lapa," norādīja Jēkabsone.

Viņa uzsvēra, ka joprojām klientus centrā apmeklēt nedrīkstēs, bet viņiem paredzētās paciņas tuvinieki varēs atstāt pie durvīm. Tās pēc dezinfekcijas tiks nodotas adresātiem.

Saskaņā ar Labklājības ministrijas izdotajām un Veselības ministrijas apstiprinātajām vadlīnijām klienti drīkst pulcēties pa desmit ievērojot divu metru distanci. Klientu ēdināšana joprojām tiks nodrošināta viņu dzīvojamajās istabās.

Pakāpeniski tiks atjaunota arī klientu iespēja apmeklēt speciālistus medicīnas iestādēs, ja viņiem būs pieraksts pie ārsta, piebilda Jēkabsone.

Vadītāja uzsvēra, ka esošos ierobežojumus pārskatīs pēc 1.jūlija, izvērtējot aktuālo epidemioloģisko situāciju. 

LETA jau ziņoja, ka šonedēļ Covid-19 upuru skaitu Latvijā papildināja divi Mārsnēnu klienti. Saskaņā ar Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotajiem datiem patlaban Priekuļu novadā ir 39 aktīvie saslimšanas gadījumi.

LETA jau ziņoja, ka maija vidū Covid-19 masveida saslimšana tika konstatēta Priekuļu novada Mārsnēnos esošajā SAC Mārsnēni, ko apsaimnieko Amatas novada Skujenes pagastā reģistrētā biedrība Labāka rītdiena. Ar Covid-19 saslima teju pussimts aprūpes centra klientu un darbinieku.

"Mārsnēnu" telpās un teritorijā tika noteikts karantīnas režīms. Saslimušie klienti tika izolēti atsevišķā centra ēkas spārnā, savukārt saslimušie darbinieki atradās izolācijā savās dzīvesvietās. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas