Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ugunsgrēkā Gulbenes novadā gājis bojā cilvēks

Sestdien ugunsgrēkā Gulbenes novadā gāja bojā cilvēks, portālu Diena.lv informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Sestdien plkst. 9.52 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Gulbenes novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, glābēji konstatēja, ka ēkas virtuvē pie plīts dega malka un sadzīves mantas 7 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās iedzīvotāji saviem spēkiem no degošās un piedūmotās telpas iznesa laukā cilvēku un veica ugunsgrēka dzēšanas darbus. Cilvēks tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem, kuri konstatēja viņa nāvi.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji devās uz pieciem izsaukumiem saistībā ar dzīvojamo māju dūmvados degošiem sodrējiem un uz trim izsaukumiem saistībā ar nepareizi ekspluatētu apkures sistēmu vai iekārtu. Ņemot vērā, ka šobrīd ir iestājies salīdzinoši vēss laiks, tādēļ daļa iedzīvotāju atkal aktīvi izmanto savas apkures ierīces, VUGD aicina iedzīvotājus uzmanīgi apieties ar uguni un nepārkurināt krāsnis vai nenovietot degtspējīgus priekšmetus pie krāsns, kā arī uzstādīt savos mājokļos dūmu detektorus, kuri savlaicīgi brīdinās par izcēlušos ugunsnelaimi.

Pirmdien ugunsdzēsēji glābēji Durbes novadā no dīķa izcēla noslīkušu cilvēku.

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 4.maija līdz 7.maija, VUGD saņēma 180 izsaukumus, no kuriem 100 bija uz ugunsgrēku dzēšanu, 43 uz glābšanas darbiem un 37 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas