Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Vairākos vēlēšanu iecirkņos rīta pusē radušās problēmas ar vēlēšanu sistēmu

Vairākos vēlēšanu iecirkņos no rīta puses radušās problēmas ar vēlēšanu sistēmu, aģentūrai LETA pastāstīja 66.vēlēšanas iecirkņa pārstāvji.

Tomēr pašā 66.vēlēšanu iecirknī, kas atrodas Rīgas Austrumu pamatskolā, šāda problēma nav radusies.

66.vēlēšanu iecirkni neapmeklēja daudz cilvēku, rindas neveidojās. Kopumā līdz plkst.8 iecirknī nobalsojuši 27 cilvēki.

Kā norāda iecirkņa pārstāvji, šodien iecirknī ieradušies jau vairāki cilvēki, kuri iepriekš savu balsi bija nodevuši glabāšanā.

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) šorīt novērotos īslaicīgos traucējumus elektroniskajā tiešsaistes vēlētāju reģistrā skaidro ar stingro drošības sistēmu.

CVK skaidro, ka traucējumi nav ārējas iejaukšanās rezultāts, bet bijuši ļoti stingrās drošības sistēmas dēļ. Traucējumi ātri novērsti un balsošanas norise nav traucēta. CVK uzsver, ka balsošana ir pilnīgi droša.

Elektroniskais tiešsaistes vēlētāju reģistrs darbojas pirmoreiz, drošību tajā uzrauga Latvijas valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC).

Vēlēšanu iecirknī vēlēšanu komisijas darbinieks tiešsaistes reģistrā pārliecinās par vēlētāja tiesībām balsot un atzīmēs, ka vēlētājs nobalsojis. Par vēlēšanu materiālu saņemšanu jāparakstās papīra balsotāju sarakstā. Gadījumā, ja kādā vēlēšanu iecirknī tiešsaistes reģistrs tehnisku iemeslu dēļ nedarbojas, vēlētāji var balsot, izmantojot reģistrācijas aploksnes. Kad sistēmas darbība atjaunota, šīs reģistrācijas aploksnes atver un pārbauda nodotās balss derīgumu.

Balsstiesības Saeimas vēlēšanās ir Latvijas pilsoņiem no 18 gadu vecuma. Balsošanas dokuments ir derīga Latvijas pilsoņa pase vai Latvijas pilsoņa personas apliecība (eID karte), tajā skaitā, kam derīguma termiņš beidzies kopš 2020.gada 1.marta.

14.Saeimas vēlēšanās vēlētāju uzskaitei vēlēšanu iecirkņos lieto elektronisko tiešsaistes vēlētāju reģistru, līdz ar to spiedogs pasē vai vēlētāja apliecībā vairs netiek likts.

Kā ziņots, šodien notiek 14.Saeimas vēlēšanas un plkst.7 Latvijā durvis vēruši 949 vēlēšanu iecirkņi, kas tiks slēgti plkst.20.

Ziņa papildināta ar CVK skaidrojumu

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas