Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ventspilī turpmāk kursēs tūristu vilcieniņš

Pasaulē iecīnītā tūrisma izklaide ceļotājiem - tūrisma vilcieniņš - turpmāk būs arī Ventspilī, lai vadātu ventspilniekus un viesus pa pilsētas skaistākajām vietām, vēsta Ventspils dome.

Pašvaldība bija izsludinājusi konkursu, kurā uzvarēja GP Trading iecere izveidot tūristu vilcieniņu, kas papildinātu Ventspils tūrisma ekskursiju klāstu.

Vilcieniņa maršruts sasaista nozīmīgākos pilsētas tūrisma apskates objektus - brauciens sākas Ostas ielas promenādē pie kuģīša Hercogs Jēkabs, vizinoties pa krastmalu, apskatāmi lielāki un mazāki kuģi un Ventas krasta pērle - Livonijas ordeņa pils. Ceļojuma tālākais punkts ir Dienvidu mols, kur braucēju skatam paveras ieeja Baltijas jūrā un krastā eksponētais zvejas kuģis Azova. Brauciena turpinājumā vilcieniņš met loku gar Piejūras brīvdabas muzeju, pa ceļam jautras bērnu čalas dzirdamas, braucot gar Bērnu pilsētiņu, bet maršruta kulminācija ir vairākkārt apbalvotā strūklaka “Fregate Valzivs”, traucoties atpakaļ pa Kuldīgas ielu, Rātslaukumu un Tirgus laukumu. Brauciena laikā apskatāma Govju parāde, pilsētas strūklakas un košās ziedu skulptūras.

GP Trading valdes priekšsēdētājs Ģirts Purviņš atklājis, ka vilcieniņš ir uzbūvēts pašu rokām vairāk nekā četru mēnešu laikā.

Tūrisma vilcieniņa ideju realizēja lieliska komanda - dizainu veidoja arhitekts Alvis Didrihsons, lokomotīves un vagoniņu izbūves procesā piedalījās Ansis Sēlis Sviriņš, Krists Ērkšķis, Grigorijs Grundštoks, Guntis Burnevics un Ēriks Belte. Būvniecība notika inženiera Jāņa Avotiņa vadībā, bet visu projekta gaitu uzraudzīja un vilcieniņam sertifikātu izsniedza Latvijas Neatkarīgo ekspertu asociācijas eksperts Eduards Tenis.

Pagaidām pilsētas ielās lokomotīve devusies ar vienu pasažieru vagonu, bet pēc laika tai pievienosies arī otrs, kas brauciena iespējas papildinās vēl 20 sēdvietām. Pavisam drīz vilcieniņš tiks papildināts arī ar audiogidu, kas braucējiem sniegs interesantu stāstījumu par Ventspili.

Ekskursijas ilgums ir teju 40 minūtes un biļetes nopērkamas kuģīša Hercogs Jēkabs biļešu kasē Ostas ielas promenādē. Biļešu cenas pieaugušajiem - 5 eiro. Ģimenes biļete - vecāki ar līdz 3 bērniem - 12 eiro, bērniem līdz 4 gadu vecumam brauciens ir bez maksas.

 

Top komentāri

Fernada kredit
F
Aizdevums un ātrs ieguldījums ar parakstītu līgumu Sveiki, Sir / Madam, indivīdi: Latvija, Igaunija, Slovēnija, Krievija, Angļu valoda, Slovēnijas, Vācijas, Lietuvas, Francijas, Kanādas, Portugāles, Itālijas, Šveices, Dānijas un jebkur citur pasaulē; mēs meklējam nopietnus partnerus, kas spēj parakstīt vienošanos ar mūsu pakalpojumu Mēs vēlamies sadarboties ar ienesīgiem projektu izstrādātājiem vai ikvienam, kam nepieciešams aizdevums, lai atsāktu darbību vai aizdevumu, ar kuru mēs strādāsim pārredzamā veidā, lai finansētu savu projektu. Mēs izsniedzam aizdevumus no 5000 euro līdz 50 000 000 euro visām personām, kas spēj ievērot nosacījumus un varēsim atmaksāt procentu likmi 3% apmērā gadā ar atmaksas termiņu no 1 gada līdz 30 gadiem gatavs.Ja jums ir nepieciešams aizdevums projektam vai citiem iemesliem, nevilcinieties sazināties ar mums, lai iegūtu vairāk informācijas, mēs varam atbildēt uz jūsu jautājumiem 24h / 24h par jūsu apmierinātību E-pasts: [email protected]
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas