Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Ventspils novadā slēdz bērnunamu Stikli

No piektdienas pārtraukta Ventspils novada bērnunama Stikli darbība, aģentūru LETA informēja Ventspils novada pašvaldības pārstāve Marlena Zvaigzne.

Pašvaldībā skaidroja, ka lēmums par bērnunama Stikli slēgšanu pieņemts, jo iestādē nav pietiekams audzēkņu skaits.

Oktobrī Ventspils novada pašvaldība saņēmusi Rīgas domes Labklājības departamenta paziņojumu par to, ka 31. decembrī, beidzoties iepriekšējam līgumam par ilgstošās sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumu nodrošināšanu Rīgas pašvaldības bērniem, departaments neplāno turpināt sadarbību ar bērnunamu Stikli.

Šomēnes tiek pārtraukta pakalpojuma sniegšana vienam audzēknim no Ventspils pašvaldības, tāpēc decembra beigās iestādē uzturēsies tikai četri audzēkņi. Tādējādi līdzekļu piešķiršana bērnunama turpmākās darbībās nodrošināšanai nebūtu mērķtiecīga un ekonomiski pamatota, uzskata pašvaldība.

Šie apsvērumi bija noteicošie, lai Ventspils novada domes deputāti novembrī ārkārtas sēdē pieņemtu lēmumu ar šodienu slēgt bērnunamu Stikli, par to informējot 20 iestādes darbiniekus, no kuriem 16 šobrīd strādā arī Stiklu internātpamatskolā.

Ēka, kurā atrodas bērnunams, pieder pašvaldībai, tādēļ tā ir ieinteresēta, lai tajā notiktu kāda darbība. Kā norādījis Ventspils novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks (ZZS), esot izrādīta interese par iespēju šajās telpās sniegt sociālās aprūpes pakalpojumus.

Bērnunams aptuveni uz mēnesi bija slēgts šā gada vasarā, jo tā tuvumā plosījās plašs meža ugunsgrēks, kas radīja pamatīgu piedūmojumu.

Savukārt gada pirmajā pusē Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) pārbaudes laikā bērnunamā Stikli konstatēja vairākus būtiskus bērnu tiesību pārkāpumus, kuru dēļ domei atkārtoti tika lūgts izvērtēt toreizējā bērnunama direktora Gunta Lučina piemērotību amatam. Augustā Lučins pats pameta amatu.

VBTAI Bērnu tiesību departamenta direktore Renāte Alberga atklāja, ka pārkāpumu bijuši daudz un tie saistīti gan ar bērnu uzraudzību, gan atbildību par drošību, veselību un dzīvību, un citiem aspektiem, tai skaitā konfidenciālas informācijas izpaušanu trešajām personām. Bērnunamam bija dots laiks līdz 1.decembrim būtiski uzlabot pakalpojuma kvalitāti, pretējā gadījumā Stiklus varētu izslēgt no sociālo pakalpojumu sniedzēju reģistra.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas