Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

11. un 12.klasē varētu pārcelt tikai sekmīgos jauniešus

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Kiki
K
Es piekrītu tam, ka ir jauniešiem nedaudz jāpiespiež būt uzcītīgākiem un mainīt savu atieksmi pret skolu un izglītību kā tādu. Un arī ar Sportu visi tiks galā - arī te komentāros pieminētie mūziķi, kam rokas esot jātaupa (nevajag jau visus mūziķus par nespējniekiem padarīt). Visiem ir iespēju robežās jāsporto un jāpacenšanas arī nemīlamajos priekšmetos vismaz minimālāko programmu izpildīt.
Terorists
T
Bet vai pusmācīti skolēni būs kādam vajadzīgi darba tirgū,ja mums ar profesjonālo apmācību jau iet kā par celmiem.
cereetaajs
c
Tas jau sen bija vajadzīgs!
A.
A
Es, beidzot skolu, biju neattestēts divos eksaktajos priekšmetos. Vēlāk iestājos LU un dabūju bakalaura un maģistra diplomus ar neattestētajiem priekšmetiem pavisam nesaistītā nozarē, pašlaik strādāju specialitātē un apsveru studēšanu dokturantūrā. Pēc šīs sistēmas es tiktu norakstīts kā augstākajai izglītībai nederīgs, lai gan problēmas man ir tikai ar matemātisko domāšanu, uz kuru es neesmu fiziski spējīgs, bet kura man arī manā darbā nav nepieciešama. Cilvēki nav vienādi, mums visiem ir dažādas fiziskās un garīgās dotības. Māksliniekam nav jābūt fiziķim. Piekrītu arī Intelektuaalei-nefiskultuurietei. Lai gan man ar sportu nebija problēmas, tās prasības patiešām ir neadekvātas.
Balerīna
B
Es domāju tās ir pilnīgas muļķības, ka nākamajā klasē pārceļ tikai tos skolēnus, kuriem nav nevienas nesekmības. Un, ja ievieš sādu sistēmu, tad jābūt drošiem, ka katram fiziski IR iespējams saņemt to četrinieku. Un par sportu arī - es ierosinātu sportā ieviest i/ni sistēmu, lai skolēni izkustas, bet nemirst nost, pildot vingrinājumus, kurus vienkārši nespēj izpildīt!! Un runājot par matemātiku, ir cilvēki, kam šo priekšmetu vispār dzīvē nevajadzēs (es runāju par vidusskolas līmeni), un viņi nesaprot un galva vienkarši negrozās matemātiskā virzienā, bet tagad, ir obligātais eksāmens matemātikā. Es neredzu loģiku, KĀPĒC skolēniem būtu jāpiebāž galva pilna ar kaut kādām lietām, kuras pēc vidusskolas beigšanas nekur netiks izmantotas.
t
t
tas tikai normāli
Free
F
Jocigi - kapec gan par to vispar butu jadiskutee - protams, nesekmigie iet drossa solii vel reizi taja pat klase, kamer kljuust sekmigi. Un drusku disciplinas bus vairak. Ja ir kadi iznjemumi, piemeram, sports - tos ari vajag risinat ka iznjemumus. Bet ja kaads nevar matematiku iebaazt galvaa, jo galva ir iebazta, piemeram, TV - sorry - jaadabu galvaa vispirms koncepts vaardaa "atbildiba". Tas dzive velak noderees. Piemeram, ggimenee.
to D.
t
" Un par to sportu arī nevajag! Ja iet uz stundām, tad jau kaut ko izdodas iemācīties..." tikai nevajg, ja cilveekam nav speeka rokaas pievilties(jo ir muuzikjis, rokas jaataupa) un dabuu 1 sportaa, ko tad? Vai esot maza auguma " uzkaraas" uz buka? Visi nav vienaadi! Tikpat labi tiem , kam nav muzikaalaas dzirdes vajadzeetu par variiteem likt dziedaat!
D.
D
Nu, ļoti pareizi! Pati piederu pie tās paaudzes, kuru, kā te jau kāds minēja, pat uz otro klasi ar nesekmīgām atzīmēm nepārcēla. Un par to sportu arī nevajag! Arī mums bija GDA normatīvi, un es nu nebūt nebiju no spējīgākajām šajā jomā, atzīme visu laiku svārstījās starp 3 un 4, bet beigās tomēr 4 izdevās izspiest. Ja iet uz stundām, tad jau kaut ko izdodas iemācīties...
!
!
Motivāciju vajag. Ja dažiem pietiek ar motivāciju pie šīs dzīves dārdzības dzīvot uz ielas jau kopš tīņa gadiem, lai tā būtu.
Signe M
S
Skaidri redzams, ka trūkst analīzes. Tagad tikai kaut ko ātri pielemsim un tad jau redzēs. Kā var nezināt, cik ir bijuši nesekmīgo 2007/2008. mācību gadā? Un galvenais būtu jāskatās, kuros priekšmetos ir visvairāk? Un kāpēc? Varbūt tiešām tā ir fizkultūra?? Vai nebūtu absurdi - neļaut mācīties vidusskolā, ja fizkultūrā 2??? Un vēl sekmes tas protams ir ļoti svarīgi, bet vēl svarīgāk ir noskaidrot, kurš par tām ir atbildīgs? Vai tiešām bērns par 100%??? Ceru, ka jaunieši šī lēmuma sakarā necietīs un tiešām mācīsies labāk. Un vēlreiz - vispirms ir jābūt profesionālajai apmācībai tādā līmenī, lai jauniešiem gribētos mācities tajās skolās un apgūt profesijas. Pretējā gadījumā tie, kas ir nesekmīgi parastajā skolā, tādi būs arī vakarskolā vai arodskolā un galu galā zaudēsim mēs visi. Ar sviecienu no Briseles
Kaa labaak?
K
Varbuut labaak taupiibas apstaakljos ateikties no 12 klases?
Sviestnieks
S
Šādi grozījumi nekādi neuzlabos izglītības KVALITĀTI !
Intelektuaale-nefiskultuuriete
I
ljoti daudz nesekmiigo ir sportaa> Kaa tur ar tiem stulbajiem sporta normatiiviem , kuruss gandriiz neviena meitene nevar izpildiit, ja nemaacaas sporta skolaa, vai tie beidzot ir atcelti??? Visi nav tik speciigi, ka vereetu pievilkties pie stienja Ntaas reizes(es, piemeeram, nevaru nevienu reizi pievilkties, bet speeleeju klavieres), vai leekt kaa sienaazhi no vietas 2m uz priekshu.Sportam vajadzeetu buut iknedeeljas iespeejai izkusteeties bez atziimes un normatiiviem. Ja apmeklee tad ieskaitiits, ja ne, tad ne, nevis jaapaarveersh shiis stundas par veidu kaa izreekjinaaties ar fiziski vaargaakajiem.
vakarskola
v
"I.Juhņēviča gan uzskata, ka jaunieši bez izglītības iespējām atstāti netiks, visiem būs iespējas mācīties vakarskolā vai arodskolā." Vakarskolā gan līdz šim ir visi tie paši noteikumi, kas dienas skolā. Bet var jau izmainīt..

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Notikusi pāreja uz ziemas laiku

Aizvadītajā naktī Latvijā ir notikusi pāreja no vasaras uz ziemas laiku, pulksteņa rādītājus pagriežot vienu stundu atpakaļ.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas