Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

24% iedzīvotāju mēģinājuši atdot atpakaļ internetā nopirktās preces

Gandrīz ceturtā daļa jeb 24% Latvijas iedzīvotāju, kas jebkad iepirkušies internetā, ir mēģinājuši atdot atpakaļ iegādātās preces, lai gan 4% atzinuši, ka šis mēģinājums bijis nesekmīgs, liecina Eiropas Komisijas (EK) patērētāju informēšanas kampaņas "Runā droši! Tās ir tavas patērētāja tiesības!" laikā veiktās aptaujas rezultāti.

Aptauja parādījusi - jo cilvēks biežāk iepērkas internetā, jo vairāk izmanto iespēju atteikties no preces. Aptauja parādīja, ka 79% no visiem aptaujātajiem ir iepirkušies internetā, un vairums to dara reizi gadā vai retāk.

Saskaņā ar 2008.gada Eirobarometra pētījumu, Eiropas Savienībā vidēji atpakaļ tiek atdotas preces 19% gadījumu. Igaunijā šis rādītājs ir 23 %, Lietuvā 8%, bet Latvijā 15 %.

Latvijā patērētājam ir tiesības 14 dienu laikā pēc preces vai pakalpojuma saņemšanas to atdot atpakaļ. Interneta veikalam jāpiegādā preces vai jāizpilda pakalpojums ne vēlāk kā 30 dienu laikā, ja vien nav vienošanās par citu izpildes termiņu. Pasūtījuma termiņa kavējuma gadījumā patērētājam ir tiesības atteikties no pasūtījuma un saņemt atpakaļ naudu, nesedzot izmaksas, kas saistītas ar preces atdošanu atpakaļ.

Internetā visbiežāk iepērkas jaunieši (90%) vecumā no 25 līdz 29 gadiem, kā arī Rīgas un Rīgas rajona iedzīvotāji (83%).

Visvairāk pircēju internetā bijuši neapmierināti ar nopirkto apģērbu, apaviem un aksesuāriem.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas