Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Attīstībai/Par! līderi kritizē Kariņa nostāju krīzes laikā

Partiju apvienības Attīstībai/Par! (AP) līderi Juris Pūce un Daniels Pavļuts pauž kritiku par Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) nostāju Covid-19 krīzes laikā, tajā skaitā saistībā ar premjera izteikumiem par veselības ministri Ilzi Viņķeli (AP).

"Man mācīja, ka lielu krīžu vadībā principiāli ir paļauties uz ekspertiem, sadarboties komandā un komunicēt izlemtus jautājumus, nevis pretrunīgus apgalvojumus. Ļoti negribētos, ka pandēmijas pārvarēšanā mēs sāktu atkāpties no principiem. Īpaši no kuģa kapteiņa - premjera - puses," mikroblogošanas vietnē Twitter pauž AP līdzpriekšsēdētājs, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Pūce.

AP līdzpriekšsēdētājs un Saeimas frakcijas vadītājs Pavļuts arī ierakstā Twitter akcentē, ka, ja viņam pandēmijas apstākļos jālemj, vai paļauties uz veselības ministres, sabiedrības veselības maģistres Viņķeles un ekspertu redzējumu vai arī premjera "izjūtu", tad AP politiķis pauž, ka vienmēr izvēlēsies paļauties uz veselības ministri un ekspertiem.

"Vētrā uz kuģa tiltiņa vajadzīgs kapteinis, kas uzticas savai komandai un vieš paļāvību, nevis risina savas bailes un bezpalīdzību, meklējot vainīgos," akcentē Pavļuts.

Kā ziņots, Kariņš ir neapmierināts ar veselības ministres Viņķeles tempu Covid-19 jautājumos, to viņš atzinis intervijā žurnālam Ir, piebilstot, ka uzņemas pilnu atbildību par to, ka nav spiedis rīkoties ātrāk.

Kariņš uzsver, ka valdība jau četras nedēļas aktīvi seko, ko paši mediķi saka par sistēmas spēju tikt galā. Pagājušajā nedēļā pirmo reizi Veselības ministrija pati sasaukusi savu iekšējo krīzes vadības grupu, lai sāktu slimnīcu pārkārtošanu un atbrīvotu vairāk gultu potenciālajiem Covid-19 slimniekiem. "Pirms tam pati sistēma nebija gatava pieņemt, ka krīze aug ļoti dramatiski. Temps, kādā tiek saprasta situācija un piedāvāti risinājumi, ir sen par lēnu," atzīst Kariņš.

Premjers uzsver, ka ir dziļi neapmierināts ar veselības ministres tempu un kā valdības vadītājs uzņemas atbildību, ka nav spiedis rīkoties ātrāk.

Jau vēstīts, ka Covid-19 izplatības ierobežošanai Latvijā valdība otrdien konceptuāli vienojās ieviest ārkārtējo situāciju, bet gala lēmumu plānots pieņemt piektdien.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas